Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна маслото на скоростите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна маслото на скоростите

Здравейте колегиОт време на време при смяна на скоростите се усеща задиране и се чува хъркащ звук. Обикновенно е когато сменям на по ниска предавка а оборотите не са паднали достатъчно. Колата е ТД100 Мареа. Въпроса ми е трабва ли да се сменя малкото на трансмисията и диференциала периодично. И ако е така какво масло използвате вие. Също си мисля дали проблема не е и от съединителя но се проявява сравнително рядко и затова се съмнявам. Моля кажете какво мислите по въпроса!?
    `99 FIAT Marea Weekend 100TD

Ами смени го.То не е толко скъпо.1литър е около 15лв.(тутела)И за смяна още 5лв.Аз моето го смених и имаше коренна разлика
    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

А ако кажеш колко литра събира.Оринтировачно?
      кола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф

Коментар

Моята събра два литра без малко.Аз обаче не усетих разлика след смяната.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Re: Смяна маслото на скоростите

Fullscreen написа:
          Здравейте колегиОт време на време при смяна на скоростите се усеща задиране и се чува хъркащ звук. Обикновенно е когато сменям на по ниска предавка а оборотите не са паднали достатъчно. Колата е ТД100 Мареа. Въпроса ми е трабва ли да се сменя малкото на трансмисията и диференциала периодично. И ако е така какво масло използвате вие. Също си мисля дали проблема не е и от съединителя но се проявява сравнително рядко и затова се съмнявам. Моля кажете какво мислите по въпроса!?
          Ако имаш гумена постелка я понаглеждай дали ти позволява натискане на педала на съединителя докрай.Може и да си регулираш малко височината на отделяне за да опиташ как ще бъде.За маслото не съм убеден ,че са го сменяли редовно на около всеки 70000 км и е препоръчително да го смениш и него.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

За твоята кола, смяната я дават на 120 000 км (72 месеца). Събира 1.7 л. Колкото до марката, повечето слагаме TUTELA ZC 75 Synth (75 W, GL 4)! Както каза колегата по-горе за 14 - 15 лв/л.При мен имаше ефект след смяната. Задната ми влиза малко по-добре сега, въпреки че и аз май съм за смяна на съединител!
            Space Star 1.9 DID

Коментар

Working...
            X