Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На какво разстояние трябва да светят халогенните фарове?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На какво разстояние трябва да светят халогенните фарове?

Имаше подобни теми мисля във форума ,но не съм сигурен.Въпроса е зададен в заглавието.От днес съм с чисто нови допълнителни халогенни фарове за мъгла на DEPO и ми е интересно на какво разстояние пред автомобила трябва да осветяват пътя.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Ако имаш предвид допълнителните халогени,дето са по броните и дето се ползват в дъжд и мъгла...някъде около 30-40 метра.Те за това се пускат само когато видимоста е ограничена под 50.

Коментар

Salvador написа:
      Ако имаш предвид допълнителните халогени,дето са по броните и дето се ползват в дъжд и мъгла...някъде около 30-40 метра.Те за това се пускат само когато видимоста е ограничена под 50.
      Това за 50м важи само за задния фар за мъгла.Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.

Коментар

А някой може ли да пусне снимка на добре регулирани фарове за мъгла,защото ми се струва че моите не са от най-регулираните.Ще съм ви благодарен. :P

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Salvador написа:
          Как халоген ще осветява на 30-40 метра ???? Фаровете може би не достигат 50 метра ...5-6 -10 метра да но 30-40 незнам как ще стане...
          Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
          IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
          1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
          2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Коментар

50 метра.... от тази височина от която светят..... може, с 1 киловатова лампа в тях... Виж темата за регулиране, има си табица за регулиране на фарове за мъгла. Най-общо трябва така да са проектирани в завода, че при регулиране горния край на светлинния сноп да лежи в/у хоризонталната линия, съединяваща проекциите на центровете на тези фарчета в/у екран и така трябва да светят там където трябва - в първите 5 до 15 метра пред колата

Коментар

Фаровете стигат много повече от 50 метра.Това се мери със светломер...осветяването е на около 160-170 метра пред колата на дълги и около 100 на къси.За това по правилник се изисква при разминаване превключването на къси да става преди насрещната кола да се е доближила на 150 метра.Това говорим за стандартна лека кола.Камионите май осветяваха на над 200.А халогените наистина стигат на 50 метраПри тях обаче функцията е друга и за това светлото петно има своя максимум на около 15-20 метра

Коментар

Халогените ми светят на не повече от 10метра от колата. Мога да кача снимки, но като изсъхне малко във Варна и най-вече като измия Фиата, че е кошмарно кален.Халогени, които светят на повече от 10-15метра пред колата са неправилно регулирани. Тази вечер едно гъзе в няква смешна джипка ми изкара очите точно с халогените си - когато се разминахме ги видях - стъклата им сочеха нагоре... тъпооо
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Salvador написа:
                    Фаровете стигат много повече от 50 метра.Това се мери със светломер...осветяването е на около 160-170 метра пред колата на дълги и около 100 на къси.За това по правилник се изисква при разминаване превключването на къси да става преди насрещната кола да се е доближила на 150 метра.Това говорим за стандартна лека кола.Камионите май осветяваха на над 200.А халогените наистина стигат на 50 метраПри тях обаче функцията е друга и за това светлото петно има своя максимум на около 15-20 метра
                    Колега ти в онази тема за ксенона казваш, че те заслепява, а какво да кажа аз като ми светнеш с твойте халогени на 150 метра Торнадо, ще кача и аз снимки, но на купето и не знам дали ще ти свършат работа
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Аз за това питах горе за кои халогени говорим.Има халогенни крушки на фаровете,има и халогенни за допълнителните фарове за мъгла.Разликата е,че тези за мъгла са само с халогенни крушки,докато за фаровете все още се срещат и от старите-пълни с крептон или аргон.

Коментар

Абе Salvador халоген да не би да е някакъв газ? Щото Хало в превод е нещо като "светлинен ореол"... и точно това правят тея халогени дето им викаме фарове за мъгла
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Коментар

Край на противоречието

Коментар

Tornado, ако не е тайна колко струват? Моите халогени светят на около 7 метра пред колата и са така да се каже "оргиналните". Аз за предишната ми кола си купих фар DEPO и светеше добре за ментак, но след време почна да пожълтява и рефлектора да потъмнява. Дано твоите са по-качествени.
                              Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Working...
                              X