Имаше подобни теми мисля във форума ,но не съм сигурен.Въпроса е зададен в заглавието.От днес съм с чисто нови допълнителни халогенни фарове за мъгла на DEPO и ми е интересно на какво разстояние пред автомобила трябва да осветяват пътя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На какво разстояние трябва да светят халогенните фарове?
Collapse
X
-
Salvador написа:Ако имаш предвид допълнителните халогени,дето са по броните и дето се ползват в дъжд и мъгла...някъде около 30-40 метра.Те за това се пускат само когато видимоста е ограничена под 50.
Коментар
-
Salvador написа:Ако имаш предвид допълнителните халогени,дето са по броните и дето се ползват в дъжд и мъгла...някъде около 30-40 метра.Те за това се пускат само когато видимоста е ограничена под 50.Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
deadairplane
-
50 метра.... от тази височина от която светят..... може, с 1 киловатова лампа в тях... Виж темата за регулиране, има си табица за регулиране на фарове за мъгла. Най-общо трябва така да са проектирани в завода, че при регулиране горния край на светлинния сноп да лежи в/у хоризонталната линия, съединяваща проекциите на центровете на тези фарчета в/у екран и така трябва да светят там където трябва - в първите 5 до 15 метра пред колата
Коментар
-
Фаровете стигат много повече от 50 метра.Това се мери със светломер...осветяването е на около 160-170 метра пред колата на дълги и около 100 на къси.За това по правилник се изисква при разминаване превключването на къси да става преди насрещната кола да се е доближила на 150 метра.Това говорим за стандартна лека кола.Камионите май осветяваха на над 200.А халогените наистина стигат на 50 метраПри тях обаче функцията е друга и за това светлото петно има своя максимум на около 15-20 метра
Коментар
-
Халогените ми светят на не повече от 10метра от колата. Мога да кача снимки, но като изсъхне малко във Варна и най-вече като измия Фиата, че е кошмарно кален.Халогени, които светят на повече от 10-15метра пред колата са неправилно регулирани. Тази вечер едно гъзе в няква смешна джипка ми изкара очите точно с халогените си - когато се разминахме ги видях - стъклата им сочеха нагоре... тъпоооSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Salvador написа:Фаровете стигат много повече от 50 метра.Това се мери със светломер...осветяването е на около 160-170 метра пред колата на дълги и около 100 на къси.За това по правилник се изисква при разминаване превключването на къси да става преди насрещната кола да се е доближила на 150 метра.Това говорим за стандартна лека кола.Камионите май осветяваха на над 200.А халогените наистина стигат на 50 метраПри тях обаче функцията е друга и за това светлото петно има своя максимум на около 15-20 метраBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Абе Salvador халоген да не би да е някакъв газ? Щото Хало в превод е нещо като "светлинен ореол"... и точно това правят тея халогени дето им викаме фарове за мъглаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
deadairplane
-
Tornado, ако не е тайна колко струват? Моите халогени светят на около 7 метра пред колата и са така да се каже "оргиналните". Аз за предишната ми кола си купих фар DEPO и светеше добре за ментак, но след време почна да пожълтява и рефлектора да потъмнява. Дано твоите са по-качествени.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар