Каква температура има този ксенон...така като гледам на снимката...трябва да е под 6000 келвина.Бяло е.Ама на 8 хиляди,който е масовия "голфаджиски" ксенон,не само не е бяло,ами вече отива в тъмно синьото.Че и по 12хил.К съм виждал да продават.Което си е чисто лилаво вече...За заслепяването-фаровете с лупи и новите поколения рефлектори нямат проблем с ксенона.На снимката се вижда колко добре е очертана светлата зона.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разлика между ксенон и биксенон
Collapse
X
-
Salvador написа:Каква температура има този ксенон...така като гледам на снимката...трябва да е под 6000 келвина.Бяло е.Ама на 8 хиляди,който е масовия "голфаджиски" ксенон,не само не е бяло,ами вече отива в тъмно синьото.Че и по 12хил.К съм виждал да продават.Което си е чисто лилаво вече...За заслепяването-фаровете с лупи и новите поколения рефлектори нямат проблем с ксенона.На снимката се вижда колко добре е очертана светлата зона.Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
-
Salvador написа:Каква температура има този ксенон...така като гледам на снимката...трябва да е под 6000 келвина.Бяло е.Ама на 8 хиляди,който е масовия "голфаджиски" ксенон,не само не е бяло,ами вече отива в тъмно синьото.Че и по 12хил.К съм виждал да продават.Което си е чисто лилаво вече...За заслепяването-фаровете с лупи и новите поколения рефлектори нямат проблем с ксенона.На снимката се вижда колко добре е очертана светлата зона.
Коментар
-
sev написа:Salvador написа:Каква температура има този ксенон...така като гледам на снимката...трябва да е под 6000 келвина.Бяло е.Ама на 8 хиляди,който е масовия "голфаджиски" ксенон,не само не е бяло,ами вече отива в тъмно синьото.Че и по 12хил.К съм виждал да продават.Което си е чисто лилаво вече...За заслепяването-фаровете с лупи и новите поколения рефлектори нямат проблем с ксенона.На снимката се вижда колко добре е очертана светлата зона.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
blagun, дори на снимката се вижда целият видим спектър, не като бяло, а всеки отделен цвят мога да ти го посоча със стрелки, а ти питаш къде било синьото, та представям си на живо колко по-добре ще се виждат шарениите. но да не се задълбаваме чак толкова. Salvador, остави ги тия "ксенонови сектанти". Измий си фарчетата като мене, вземи си хубави лампички, и после ще идеме заедно на срещата им, и ще им светим , та да ги хване яд, и да си махнат ксеноните, да ги хвърлят в кофите, и ние ще им го откраднем и ще си го монтираме на нас И на наще чисти фарове ще светне както трябва, и ще станем сектанти и ние с тебе. Пък като приемат закона за забраната му, тогава ще му мислим....
Коментар
-
ilkor написа:По всяка вероятност и аз ще сложа -по принуда.Все по често забелязвам че пред колата ми е по тъмно защото закривам фаровете на тази зад мен, а там светят само моите А когато се разминавам извън града почти винаги карам по спомен ...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:ilkor написа:По всяка вероятност и аз ще сложа -по принуда.Все по често забелязвам че пред колата ми е по тъмно защото закривам фаровете на тази зад мен, а там светят само моите А когато се разминавам извън града почти винаги карам по спомен ...
Коментар
-
По отношение на фарове....има една гъзария,която отдавна съм я признал и ми че чудно,че дори доста напреднали в техническо отншение производители все още си я спестяват-лупите.Ако изобщо има "абсолютна истина" при фаровете...лупите са най-близо до нея.Миналия месец ходих до Нови Сад и вечерта се прибирахме с някакъв много странен рейс,чиито фарове не бяха нищо повече от две лупи.Две малки точици на предната броня,двете с площ по-малко от една средна човешка длан.Осветяването е...нищо общо с тоя свят просто...пътя беше като ден.
Коментар
-
Вервай ми че ако ги профилактирам като мойте, няма да ги познаеш! това включва и промяна на инсталацията, обаче! + нови лампи най-малко силвърстар, ако не найт-брейкър. ако е вярно това за тях - технологията която използват за да постигнат ефекта "+90%" ..... но няма да коментирам, защото ще стане дълга и широка. Когато ги "боцна" в бравата, тогава ще говоря! В е-бей са по 50 лева луксозния комплект
Коментар
-
ogi28b написа:blagun, дори на снимката се вижда целият видим спектър, не като бяло, а всеки отделен цвят мога да ти го посоча със стрелки, а ти питаш къде било синьото, та представям си на живо колко по-добре ще се виждат шарениите. но да не се задълбаваме чак толкова.Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
-
В момента съм с крушки Филипс за 50 лева - не си спомням точно модела но бяха в кутия - 2 броя крушки за фаровете и 2 броя за габаритите.Фаровите ми са чисто нови но не оригинални. Рефлектора е перфектен. Няма разсейване на светлината. Добре изразена е и разликата тъмно/светло отгоре.Но не осветяват достатъчно ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар