чакам Rokambol да каже какво мислии ще перкам с релета
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо фаровете премигват при включване на перката + други...?
Collapse
X
-
sev написа:тези неща са о.к.зареждане и подобниакамулатора е нов - на 2- месеца
Коментар
-
ilkor написа:Моят съвет е да вземеш един уред и да го закачиш директно за клемите на акумулатора. Може стрелкови да е или цифров но с "бърст" скала.Аз имам портативен оцилоскоп и ако искаш може да измерим с него спада - така ще е най точно.Ако след като включваш консуматори уредът ти отчете спад колкото и релета да сложиш няма да има ефект. Явно акумулаторът ти има по високо вътрешно съпротивление.Но щом е нов по скоро е спад някъде по инсталацията - при клемите, бушоните, или при някое съединяване на кабели в частта им където токовете на двата консуматора минават по един и същ път.
Коментар
-
Вземи от някой хубав (нов) акумулатор и пробвай дали ще примигват фаровете.Много е вероятно акумулатора да си е тръгнал и от моментното натоварване с перката,напрежението "кляка" за части от секундата.При мен стрелката на волтметъра "мига" заедно с мигачите. П.С. Не съм видял 3-та страница от темата и съветите от нея.Но все-пак за мен е прекомерна моментна консумация от акумулатора,а възможна причина е и механично затормозен мотор на перката (пробвай върти ли се леко на ръка).
Коментар
-
Моят съвет е да вземеш един уред и да го закачиш директно за клемите на акумулатора. Може стрелкови да е или цифров но с "бърст" скала.Аз имам портативен оцилоскоп и ако искаш може да измерим с него спада - така ще е най точно.Ако след като включваш консуматори уредът ти отчете спад колкото и релета да сложиш няма да има ефект. Явно акумулаторът ти има по високо вътрешно съпротивление.Но щом е нов по скоро е спад някъде по инсталацията - при клемите, бушоните, или при някое съединяване на кабели в частта им където токовете на двата консуматора минават по един и същ път.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар