TOKATA написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От какво може да "светят" кабелите за свещите?
Collapse
X
-
-
ici написа:Същия номер може да го видите и на дневна светлина и на вашия телевизор. Към високоволтовия кабел на ТХО-то доближавате върха на отверка, като я държите за дръжката. И ще видите каква готина дъга излизаFIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
-
TOKATA написа:...А пък напрежението към свещите е доста по-ниско...Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
TOKATA написа:ici написа:Същия номер може да го видите и на дневна светлина и на вашия телевизор. Към високоволтовия кабел на ТХО-то доближавате върха на отверка, като я държите за дръжката. И ще видите каква готина дъга излиза
Коментар
-
ако ти е 23кволта системата не ти е наред,свещите пробиват на не повече от 11квако напрежението ти е е по голямо-прекъснат кабел или високо съпротивление или свещи с голямо междуелектродно разтояние 2-3мм,а,и да добавя-изправни кабели НЕ СВЕТЯТ!!!!и ореол не правят ,колегите ви го казаха ,ама що кат не вдявате се мъчите да твърдите обратнотоиначе от бобината без товар можеш и 40кв да изкараш от вторичнататипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
dan4o написа:ако ти е 23кволта системата не ти е наред,свещите пробиват на не повече от 11квако напрежението ти е е по голямо-прекъснат кабел или високо съпротивление или свещи с голямо междуелектродно разтояние 2-3мм,а,и да добавя-изправни кабели НЕ СВЕТЯТ!!!!и ореол не правят ,колегите ви го казаха ,ама що кат не вдявате се мъчите да твърдите обратнотоиначе от бобината без товар можеш и 40кв да изкараш от вторичнатаPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
http://www.autodiagnos.com.ua/Diagno...AGNOS_ign.html[url]ами четете тогава,ако знаете рускитипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Ivendar_77 написа:Ако не вярваш мога да ти докажа.Кажи среща на някоя планина-тръгвам веднага.Ще пиинем ще се наспим и сутринта като стане -12-паля.Нито ще загасне нито ще замръзне.Може и бас да ловим-на една кутия "мармоти",а? :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
dan4o написа:ако ти е 23кволта системата не ти е наред,свещите пробиват на не повече от 11квако напрежението ти е е по голямо-прекъснат кабел или високо съпротивление или свещи с голямо междуелектродно разтояние 2-3мм,а,и да добавя-изправни кабели НЕ СВЕТЯТ!!!!и ореол не правят ,колегите ви го казаха ,ама що кат не вдявате се мъчите да твърдите обратнотоиначе от бобината без товар можеш и 40кв да изкараш от вторичната
Коментар
-
Колега не знам какво изпарява,но е факт.Аз на бензин нито мога да запаля нито да я карам.Знаеш в См кви са температурите-цяла зима паля само на газ.Итова го написах не за да си хваля газовата а за да кажа че дори да ми светят кабелите, колата си работи перфектно. :D Поздрави!FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
БМВ E39 520D
Коментар
-
това кондензаторно -тиристорно ти ли си го слагал или е така фабрично,защото кола с фабрично такова не съм виждал - интересно ми е, иначе може да има ореол, ако честотата на която резонира е висока и има достатъчно високо напрежение - тогава има ореол без да има утечка,ама наистина такова запалване не съм виждал фабрично.типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Ivendar_77 написа:Колега не знам какво изпарява,но е факт.Аз на бензин нито мога да запаля нито да я карам.Знаеш в См кви са температурите-цяла зима паля само на газ.Итова го написах не за да си хваля газовата а за да кажа че дори да ми светят кабелите, колата си работи перфектно. :D Поздрави!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Явно някои хора са си играли на "Млад техник" преди години и никога не са се занимавали професионално с ел. техника, още по-малко са я изучавали, не знаят какво е ел. проводимост и какво е изолатор и проводник. Да вземат да ми кажат с какво измериха напрежението на свещите, още повече при 6000 оборота на двигателя и да ми кажат къде кабелите на свещете се намират при - 0.5 бара налягане? А това, че са 1, 2 или повече бобини няма нищо общо с напрежението подавано към свещите. До тук стига толкова съм се занимавал с невежи хора, защото да не съм все "отгоре", нека професорите да са отгоре. Между другото много от доводите им сами си противоречат, но ще ги оставя сами да си открият грешките, ако могат, нали са много учени и знаещи.FIAT PUNTO 1.7 TD
CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE
Коментар
-
TOKATA написа:Явно някои хора са си играли на "Млад техник" преди години и никога не са се занимавали професионално с ел. техника, още по-малко са я изучавали, не знаят какво е ел. проводимост и какво е изолатор и проводник. Да вземат да ми кажат с какво измериха напрежението на свещите, още повече при 6000 оборота на двигателя и да ми кажат къде кабелите на свещете се намират при - 0.5 бара налягане? А това, че са 1, 2 или повече бобини няма нищо общо с напрежението подавано към свещите. До тук стига толкова съм се занимавал с невежи хора, защото да не съм все "отгоре", нека професорите да са отгоре. Между другото много от доводите им сами си противоречат, но ще ги оставя сами да си открият грешките, ако могат, нали са много учени и знаещи.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар