Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От какво може да "светят" кабелите за свещите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От какво може да "светят" кабелите за свещите?

На пръв поглед колата си е добре, но тази вечер вдигам капака и гледам, че кабелите за свещите светя, без да дават отечки.Направо се вижда как се движи искрата по тях.Свещите с кабелите с капачка и палец са сменени преди няма и 2000км. Чудя се дали проблема може да идва от бобината, едно леко "цъкане" се чува от нея от година насам, но странно ми е че кабелите до сега за тези километри откакто съм ги сложил нямаха проблеми. Другото което ме съмнява е дали съм сложил правилните свещи, може ли от тях да се получава този ефект?
    In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
    Фиат Стило 1.6

Ако не беше казал че си ги сменял щях да те посъветвам да го сториш. При мен беше така и ги смених с комплект CHAMPION и вече 3 години нямам грижи. Правилни свещи взимаи по каталог , това че са скъпи не значи че са добри. Аз карам с ДЕНСО. Някои колега ше ти даде точен отговор. Успех
    Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
    ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Това "светене" хич не ми харесва. И при 5-та кабела ли се наблюдава или само при определени цилиндри? Аз бих ги сменил, при всички случаи.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
        Това "светене" хич не ми харесва. И при 5-та кабела ли се наблюдава или само при определени цилиндри? Аз бих ги сменил, при всички случаи.
        Как свещите светят? Буквално ли?
        http://www.pljuvalnik.com
        Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

:D Нормално е да святкат като сияние около керамиката на свещите. Въздуха там се йонизира от високото напрежение, затова. Не си сменяй нищо :D
          sigpic
          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
          475HP 11,5/1,9/191
          YouTube

Коментар

Коментар

сложи си кабели от лада самара- силиконови. да ти светят или такива мизерии няма да имаш! попаднал си на нови кабели-ментаци. при тези няма такива положения
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това някакъв нов вид тунинг ли е? Вероятно ще е за Голф, така че сменяй...искра извън проводника и катода на свеща си е бомба със закъснител.

Коментар

Светят = утечка. Нови или не, кабелите са за смяна.Цъкане от бобината също значи утечка (някъде вътре пробива към маса).Рано или късно ще те остави на пътя.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

всъщност ако ще използваш моя метод, провери дали на двувалката става. на едновалка е 100% че става
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Между другото, пробива в бобината може и да е от кабели и свещи с по-високо от нужното съпротивление. Това вдига много напрежението на бобината и на най-слабото място пробива. Най-добре измери със омметър съпротивлението на кабелите и на свещите.Друга причина за такова вдигане на напрежението е прекъсване на съпротивлението (или някакво друго прекъсване) на палеца на дистрибутора или увеличаване на междината заради износване. Въобще, по цялата верига на високото напрежение може да има прекъсвания и системата да си работи горе долу нормално.Изобщо ти трябва цялостна проверка на системата.
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                        Между другото, пробива в бобината може и да е от кабели и свещи с по-високо от нужното съпротивление. Това вдига много напрежението на бобината и на най-слабото място пробива. Най-добре измери със омметър съпротивлението на кабелите и на свещите.Друга причина за такова вдигане на напрежението е прекъсване на съпротивлението (или някакво друго прекъсване) на палеца на дистрибутора или увеличаване на междината заради износване. Въобще, по цялата верига на високото напрежение може да има прекъсвания и системата да си работи горе долу нормално.Изобщо ти трябва цялостна проверка на системата.
                        Бобината и преди смяната на кабели, свещи, капачка и палец издаваше шум. Всъщност не знам дали е от бобината или от кондензатора, той е закачен към нея. Но всичко е др. е сменено и сега изведнъж светна. Не съм сигурен и свещите доколко са подходящи, в Techdoc дават 3-4 варианта и те доста се разминават като разснояние между електрода,нали е "Швейцарка" и всичко и се различава с другите модели, утре ще пробвам да сложа старите свещи да видя дали пак ще е така, че не ми се дават 40лв. за кабели пак.
                        In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                        Фиат Стило 1.6

Коментар

Колега сто процента утечка, при мене даже не само светкаше, ами и биеше ток :D .Зимаш си едни ладови за 10лв. и си копче.
                          N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                            Колега сто процента утечка, при мене даже не само светкаше, ами и биеше ток :D .Зимаш си едни ладови за 10лв. и си копче.
                            Не ми пасват на дължина ладовите , то не е една беля.
                            In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                            Фиат Стило 1.6

Коментар

rinsuind написа:
                              sachma написа:
                              Не ми пасват на дължина ладовите , то не е една беля.
                              То и на мене не ми паснаха, ладовите дойдоха по-дълги, ама ги купувах в неделя и магазини за италиански коли нямаше отворени и побългарявахме малко, ама важното е, че работата стана.А точно ти да ми кажеш, че не можеш да си намериш читави кабели и свещи не го вярвам...вие ко прайте там в него Евро07 бе
                              N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
                              X