Моля, за помощ. При всеки по силен дъжд в багажника на Типото ми влиза вода.Не е от дупка в пода защото обикновенно се пълни докато е на паркинга, а и водата е бистра няма кал и мръсотии.Водата влиза от долната лява страна на багажника около нивото на стопа.Дайте малко инфо ако сте се сблъсквали с подобен проблем.Чудя се дали е от уплътнението на вратата на багажника или уплътнението на стъклото.Лошото е че ако вали наистина силно водата е доста, първия път като се напълни беше три пръста в леглото на резервната гума.Към модераторите: Форума е много добър, наистина много полезна информация
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем: Багажника на TIPO-то се пълни с вода
Collapse
X
-
ако не е отклонение - аз имам същият проблем от време на време(не всеки път като вали и независимо дали колата се движи), само че на мястото зад шафьоро! От къде ли може да се пълня?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Не е от дупка в пода...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Де да се пълнеше и на моята багажника...Снощи се изля доста проливен дъжд, и сутринта гледам - в краката на шофьора (т.е. мен) - доста голяма локвичка. Знам откъде тече (от уплътнението на предното стъкло - спукано е и е леко отлепено, но не съм стигнал дотам с ремонтите...). Дотук добре, изгребах водата и тръгнах за работа. Ей сега преди малко пристигнах, но с мокър задник, щото и седалката е била намокрена, ама кой да се сети...При това се пълни така само когато е паркирана по наклон (с предницата надолу). Като е на равно или обратно (със задницата надолу) си стои сухичка...
Коментар
-
На пунтото се пълнеше с вода при дъжд шофьорскоот място... един ден го огледах и се оказа че уплътненията са си ок ама вратата нещо не е. Чудя се дали да сменям уплътненията или да карам на тенкеджия да види пантата, май там да е проблема. Даже кат я копувахме ми се стори точно в пантата удряна. Не знам новото уплътнение по-голямо ли ще е малко от старата или по-малко. На мен ми трябва милиметър-два. Някой да е сменял?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Не съм забелязал да ми се пълни багажника, а мога да те уверя, че уплътненията на стъклото са ми в безобразно състояние. Мисля си, че водата влязла през тях трябва да си изтича през дупките отдолу на вратата. Огледай ключлката.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
моя багажник също се пълнеше с вода
Имам Брава 1.8,подобен проблем,какво ли не проверявах,уплътнения,фарове,всичко.Накрая една малка дупка,фабрична между бронята вдясно долу и купето.Махнете си задната броня и то си показва къде е.www.avi7.hit.bg
Видеонаблюдение и системи за сигурност
Коментар
-
Моето Типо не е протекло още обаче преди да го взема е текло и вътре и в багажника (даже кората на тавана си илчи къде е текло по нея и седи жълтеникава отзад в ъгъла).Цяла седмица си посветих на това откаде може да тече едно типо отпред и отзад.И установих - отпред колкото и да е скъсано улътнението на прозореца не може да тече защото самият прозорец е лепен със силикон (много силикон) за купето и е абсурд.Моето е скъсано точно в горния десен ъгъл и то около 15-тина сантиметра е отпорено и нищо не пази от водата ама не тече оттам (заради силикона на прозореца).И за отзад - оказа се че е текло от задния прозорец - горе в левия ъгъл е лепено с някакви смоли и незнам какво и слвд щателно разглобяване открих каква е работата - като е прецакано уплътнението точно там тече вода вътре а там точно минават кабелите за към задната врата (багажната) и оттам ми подгизва тавана защото има дупка уж с уплътнение.И така разбрах откаде ткат типо-тата.По принцип и задния прозорец е със силикон освен гуменото уплътнение и не смятам че влиза вода покрай него.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар