Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда .....молба за помощ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ламбда сонда .....молба за помощ!!!

хи,колеги в петък след диагностика се оказа, че ламбда сондата е заминала.Едната, щото се оказа, че са две.от събота сутрин чета и не намерих инфо, а имено:Каква точно е тая сонда/ марка модел/ и как да разбера по "вин" по друго ли. щото освен, че е 4 проводна друго не знам. Питам щото диагностиците ми предлижиха и вариан за някаква "универсална" сонда дето е на половин цена.. де да я знам обаче става ли ,работили ли. Ще съм благодарен на всички дето споделят мнение.Колата е Пунто 2-1.2, 8 клапана. 2001 година.Предварително 10Х

това трябва да еhttp://www.axm-auto.com/index2.php?b...=28&subcat=176
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Мисля, че не е чак на половин цена. И аз съм с универсална NGK с 4 извода, 123 лв. В 99 % от времето работи, отвреме навреме регистрира грешки или по-точно смущения в сигнала от ламбда сондата. На елкона ми казаха, че това на практика не е грешка и се получава, защото има известни разлики с препоръчваната по каталог: например замасяването при универсалните понякога създавало проблем, който влошавал сигнала. Така поне ми обясниха, а те не са никак прости момчета между другото.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

sevблагодаря за бързата реакция.това там са универсални сонди, ако правилно съм видял.Имам 2 доуточняващи въпроса ако не е много нахално.Имали начин да разбера каква е оригиналната сонда? Според "диагностиката" "инжекциона" е магнет марели.snake, благодара ти и следствие на твоя коментар е и втория ми доуточняващ въпрос.Да разбирам ли, че всички сонди са "стандартизирани по модели", а само производителите са различни, или иначе казано при еднаква "концентрация" на изгорели газове ще дават едно и също показание към КомпЮтара?Това последното предполагам е изключително тъп въпрос, но незнам и питам.още веднъж мерсимного и БЕЗАВАРИНИ километри

Коментар

правилно мислишне се навивай на 2-ра ръкатърси си нова с гаранцияможе да поръчаш от сайта, който ти дадохима отстъпка за форума
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
          X