Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравейте! ново проблемче ( проблем с вървежа ) Помощ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Здравейте! ново проблемче ( проблем с вървежа ) Помощ

    Здравейте колеги предполагам всички са чели темата ми която имах проблем с паленете ,сега ще обясна на бързо : Имах проблем с паленето колата не палеше оказа се че затиснати гърнета Смених гърнетата всичко с паленето е на 6Колата ми е Fiat Bravo 1.4 12V 97год. за който не е чел предишната тема Проблема който имам сега..Откакто задърпах колата в сервиза и сменихме гърнето което е същото чисто ново съм взел ,колата загуби ускорение .. и то много .. от какво може да бъде това..Единственото нещо което съм правил преди да я закарам в сервиза е че смених свещите с други даже тези който сложих са с 2 електрода пише по каталог че стават за този модел Denso са свещите а старите които свалих пак са Денсо но друг модел и като ги проверих по каталог даже неса за мойта кола .. Та въпроса е възмжно ли е ряза да се е загубил от свещите които съм сменил .. Друго което ми правеше впечатление преди да ми оправат колата че като пробвах да запаля дюзата пръскаше много бензин и то доколкото знам трябва да пръска като спрей а дюзата фърга като чешма мн силно и много .. Незнам дали е била пред затискане или преди да я закарам колата в сервиза от опити съм я затиснал незнам... това остава пак непонятно.. Друго немога да се сетя което да го споделя за олеснение .. Хората от сервиза ми казаха че уж са я пускали на тестер и всичко е било нормално ... по тяхните думи ако им вярвам датчиците ги отписваме... Чакам вашите мнения !Благодаря Предварително!

    #2
    Старите свещи пазиш ли ги ? Ако ги пазиш пробвай да ги сложиш обратно и виж какво ще стане.Новите от къде ги взе? Реномиран магазин или някоя барачка(чувал съм че има доста ментета на денсо , знам че има оригинални в косер около 8 лева бройката струват)
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

    Коментар


      #3
      Ами пазя ги да привечер ще пробвам с тях и ще напиша .. Иначе другите незнам от каде са купувани..

      Коментар


        #4
        Ако хвърля като чешма дюзата със сигурност няма да върви добре, а и други работи може да станат...
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

        Коментар


          #5
          Като например ?А и от какво може да бъде още този проблем ?

          Коментар


            #6
            Почистване на дюза в ултразвукова ваничка струва 15лв, но ако сам си свалиш дюзата. Поне такива са цените в Бургас.И ми казаха, че като ми я почистят до 1 час трябва да съм я монтирал, не ме питай защо.. така казаха от сервиза.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

            Коментар


              #7
              А какво е новото гърне? Може да е с различно съпротивление и от там да губиш мощност
              Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
              Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
              FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
              Powered by Total & Fobos LPG

              Коментар


                #8
                За начало почистване на дюзата. Както са писали колегите като е чиста пръска съвсем фино. Добре е да се замери и налягането в рейката на бензина, трябва да е 1 бар.Почистването на дюзата го направи някъде където имат необходимата техника. Един приятел се занимава с това и си има специална машина с програми (дюзата се включва да работи докато е потопена в ултразвуковата вана). След това на машината си има пробна рейка - дюзата/те се поставят на нея и после краят от където пръска се поставя в нещо като епруветка. Включва се машината (пълна е с някакъв разтвор, не знам точно какъв) и се гледа как пръска дюзата и също така какво количиство течност минава през нея за определено време - дали и е правилен дебита, сравнява се с каталожни данни.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                Коментар

                Working...
                X