Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто - цени на поддръжка, каско и т.н...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто - цени на поддръжка, каско и т.н...

Здравейте, извинявам се ако вече има такава тема, но не намерих...Да питам, някой може ли да ме светне за бензиново пунто 1,2 - 1,6; 96-98ма година; как вървят цените на ремъци ролки, масла (нещата, които се сменят при покупка). Казаха ми, че били сравнително евтини.Имат ли дебитомери, ламбда сонди, как стоят нещата с поддръжката? На такава кола каското горе-долу колко излиза?Знам, че около 1000 лева се дават първоначално след покупка на кола за смяна на масла, ремъци + каско + данък + гражданска и т.н... При пунтовците как стоят нещата с техническата част като цени?(Ако има вече подобна тема ще съм благодарен ако някой ми прати линка и да се затрие темицата)Благодаря предварително Отново тема, поместена в неподходящ раздел. За всички питанки относно техническото обслужване на автомобила, темите отнасяйте до раздел "Консултации". Модерирано.Модераторски екип fiat-bg.orgБлагодаря за което, извинявам се, че не я пуснах в правилния раздел

Мога да кажа на мене клко ми излезе като я купих:1.Смяна консумативи: 1 ремък+ангр. ремък+анг.ролка+масло+филтри (горивен,маслен,възд.,поленов)+работа 220 лв.2. Реглаж газов инж. - почистване изпарител+смяна мембрани+дигн.+работа 55лв.3. Каско 370 лв.4. Гражданска 110 лв и двете в Армеец5. Данък 20-40 лв. (не съм го плащал)
    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
    Engine Stamp: 176B9.000
    Version Code: 176BV
    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Значи пак отива към хилядарка, колкото всеки средностатистически автомобил...А някой може ли да сравни поддръжката на Пунто с поддръжката на Брава?П.С. 1.3 двигателя колко коня е, че в мобилето на всяка обява впрягат различен брой кончета и не мога да се ориентирам...

Коментар

easylife написа:
        Мога да кажа на мене клко ми излезе като я купих:1.Смяна консумативи: 1 ремък+ангр. ремък+анг.ролка+масло+филтри (горивен,маслен,възд.,поленов)+работа 220 лв.2. Реглаж газов инж. - почистване изпарител+смяна мембрани+дигн.+работа 55лв.3. Каско 370 лв.4. Гражданска 110 лв и двете в Армеец5. Данък 20-40 лв. (не съм го плащал)
        При мен излезе:1. консумативи: масло селениа + филтър + въздушен филтър = 50 лв2.ремък + ролка = 50 лв.3 гражданска в булстрад = 99 лв.4. Данък = регистрация в данъчното се плаща 2 % от цената на колата която е записана в договора и фактурата, при мен беше 36 лв.Каско нямам още.easylife това 370 лв каското за цялата година ли е и какво покрива? пълно каско ли е?
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Първоначалното обслужване (ангренаж+пистов+ролки+масло селения+масло на скоростите+филтри+труд) - 340 лв.Гражданска отговорност в Interamerican - 115лв.Каско в Interamerican - 680 лв.данък - никаква идея, не съм отишъл още скоро сменях термостат - 65 лв и Носач - 120лв.става въпрос за 1,8 16V HGT
          Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Предни накладки + дискове = 30 + 110 = 140 лв !!!Масло Селения ТД + мас. филтър + горивен филтър + въздушен филтър = ~ 140лв !!!
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

easylife това 370 лв каското за цялата година ли е и какво покрива? пълно каско ли е?
              за цялата година е.[/quote]
              Предни накладки + дискове = 30 + 110 = 140 лв !!! Масло Селения ТД + мас. филтър + горивен филтър + въздушен филтър = ~ 140лв !!!
              Кажи го тоя майстор къде е и аз да ходя там.

Коментар

Ми ела в кб при моя на моето пунто е 400лв каскот деба.....на 6200 оценено в армеец е и то...
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

отговор

агр-ремък-16ролка-14водна помпа-47масло-5окаско-220труд-30това е още като я купих посленосачи-120пр.накладки-25
                  ex. punto elx 1.2i
                  Lancia Libra 1.6

Коментар

nasty написа:
                    Ми ела в кб при моя на моето пунто е 400лв каскот деба.....на 6200 оценено в армеец е и то...
                    Моето го оцениха на 5100 лв. и то само за да мина няква граница от 5000 лв. над която каското е малко по евтино. Не се притеснявай щото колкото по-високо е оценена толковва повече ще ти плащат ако стане нещо (не дай си Боже). МОе мнение ...

Коментар

хехех то става вече 2 щети на паркинг...удар отзад на сфетофар както си чаках,и поредния глупак който си мисли че като е дал мигач е с предимство та спрях в него.Към 2500 от застрахователите съм зел тая година.
                      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                        хехех то става вече 2 щети на паркинг...удар отзад на сфетофар както си чаках,и поредния глупак който си мисли че като е дал мигач е с предимство та спрях в него.Към 2500 от застрахователите съм зел тая година.
                        Еми значи да посъветваме пича като я вземе още преди смяна на консумативи да направи каско, че в днешно време си е е*ало майката....Yellow_Flash_Colorz_PDT_01batececo к’во стана харесаха ли ти моите предложения? Нищо не казваш, да го е*а Ако ше ходиш при тези от Autok1 (на ъгъла на т.александров и ул.осогово) търси Боби и му кажи, че те праща ицо с белото пунто и не го слушай к’ви ти ги говори - ЛЪЖЕ

Коментар

За сега продължавам да гледам обяви в Мобилето... кат’ се постопли времето ще се обикаля, може би... Не мога да взема решение... Колебая се между БравА 1,6 16V, Пунто, Алфа 146 само с Боксер двигатели (нямат вариатор за 400 лева и дебитомер) , Ланча Делта... ’96-та с клима вървят 3500 - макс 4к...За Бравата ми казват дори заклети алфисти и фиатаджии, че много се трошала, иначе почти бях изтеглил заема за една брава... имам познат със Алфа 146-ца, супер доволен е вече 3 години, въпреки че ми се виждат супер нестандартни, скоростната кутия е с разни жила и не ми се вижда надеждна, другото за което се чудя е Ланча Делта, един колега си взе лятото и за сега е много доволен, не е имал оплаквания...Струва ми се най-разумно и щадящо портфейла да взема едно Пунто, 4-врато (2-вратката не ми върши работа, карам предимно извънградско - 95% от километража ми е на извънградско). Било много здраво, а и ми казаха че много евтино излизала смяна на ремъци и консмативи, за това и пуснах темата да видя дали наистина е така, но маи на всички излиза еднакво каско+ремъци...

Коментар

На мен за каско при оценка 3500лв ми искат:Булстрад 340лв като оценката за кражба или пожар сумата е 3200лв а за щети 5700лв не искат маркиранеЛевИнс 280лв (отделно маркиране 38лв)Армеец 260лв (отделно маркиране 45лв) има 5% отстъпка ако имате гражданска тамSDI застраховане 311лв като оценката за кражба или пожар сумата е 3300лв а за щети 5800лв (ако имаш гражданска при тях има 10% отстъпка цената за каското) не искат маркиранеЦените за от последните 2 дена а колата е от подписаабе интересува ме колко ролки има Пунтото 1.7ТД с климатик и реална ли е цена 140лв за Ангренажен ремък+2 обтегателни ролки,мерси предварително и извинете за повтарящия се за пореден път въпрос
                            Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

Коментар

Easylife....Майстора е колегата ми в бачкането....Хахахах...Не виждаш ли,че не съм писал за работа пари...Питането е за частите...Паа за майстории на секи е различно...
                              Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Working...
                              X