На една халогенна крушка за фар 90/100 W коя жица е 100 вата - на късите или на дългите?И каква е разликата между цилиндричните и тези на които балона им е кълбовиден?попаднаха ми няколко нови от тези с сферичния балон- защо от тях 2 са със жълто стъкло и светят жълто- за какво се ползват? такива жълти фарове не бях виждал??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за крушка
Collapse
X
-
Въпрос за крушка
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Re: Въпрос за крушка
infineon написа:На една халогенна крушка за фар 90/100 W коя жица е 100 вата - на късите или на дългите?infineon написа:И каква е разликата между цилиндричните и тези на които балона им е кълбовиден?infineon написа:попаднаха ми няколко нови от тези с сферичния балон- защо от тях 2 са със жълто стъкло и светят жълто- за какво се ползват? такива жълти фарове не бях виждал??
-
Мда определено съм млад на 20 съм Мерси много за отговораhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Re: Въпрос за крушка
1115 написа:Явно си млад. Едно време това беше хита на сезона "жълти фарове" - идеята им е да се вижда по-добре в мъгла. Според мен това е голяма глупост, макар жълтата светлина да пробива най-добре мъгла.
Коментар
-
по въпроса за формата на лампите: "старите" са като обикновена лампа която си навиваш на полюлея да ти свети. Тя изтънява и в един момент се къса. Пълна е с един газ който е инертен, но е толкова инертен, че не става за нищо. "Новите" цилиндрични лампи се наричат халогенни, защото са пълни с халогенен газ, който също общо взето е инертен, обаче става за нещо - за халогенен цикъл. Повече за халогенния цикъл - на сайта на осрам има добро обяснение, както и гугъл, уикипедия и други лесно-достъпни материали. От това че лампите при работа работят с помощта на халогенния цикъл, идва и наименованието на цокъла им: H1, 3, 7, 11....Не се подлъгвайте на реклами за халогенни лампи с ниска температура на работа - абсолютна измама! Халогенна лампа и ниска температура са 2 взимноотхвърлящи се неща. А за цвета - одавна е доказано от по-хитри хора, че цветът на светлината няма абсолютно никакво значение при мъгла. Защото миниатюрните водни капчици са много пъти по-големи от дължината на вълната на който и да е цвят във видимия спектър и това дали светлината е жълта зелена синя розова или ксенон-бяла-6000К е без значение. Обаче окото много по-лесно фокусира предмети осветени в жълто, отколкото в ксеноново-синьо. Също така осветени от жълта светлина, жълтите линии очертаващи края на платното се виждат много по-лесно и с малко светлина. Въпрос: Какъв цвят ви се вижда че е зелена рокля, осветена от червена светлина?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар