Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за крушка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за крушка

На една халогенна крушка за фар 90/100 W коя жица е 100 вата - на късите или на дългите?И каква е разликата между цилиндричните и тези на които балона им е кълбовиден?попаднаха ми няколко нови от тези с сферичния балон- защо от тях 2 са със жълто стъкло и светят жълто- за какво се ползват? такива жълти фарове не бях виждал??
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Re: Въпрос за крушка

infineon написа:
    На една халогенна крушка за фар 90/100 W коя жица е 100 вата - на късите или на дългите?
    Късите са 90W, а дългите са 100W
    infineon написа:
    И каква е разликата между цилиндричните и тези на които балона им е кълбовиден?
    Мисля разликата е в газът вътре. Тия кръглите са по-стари и там е изтеглен само въздуха. Нямат инертен газ който да свети. На по - новите има газ и затова балона е по-малък (май икономия), викат им "халогенки".
    infineon написа:
    попаднаха ми няколко нови от тези с сферичния балон- защо от тях 2 са със жълто стъкло и светят жълто- за какво се ползват? такива жълти фарове не бях виждал??
    Явно си млад. Едно време това беше хита на сезона "жълти фарове" - идеята им е да се вижда по-добре в мъгла. Според мен това е голяма глупост, макар жълтата светлина да пробива най-добре мъгла.

Коментар

Мда определено съм млад на 20 съм Мерси много за отговора
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Re: Въпрос за крушка

1115 написа:
        Явно си млад. Едно време това беше хита на сезона "жълти фарове" - идеята им е да се вижда по-добре в мъгла. Според мен това е голяма глупост, макар жълтата светлина да пробива най-добре мъгла.
        Най- добре пробиват така наречените йодни крушки- цветът им е мноого особено жълт към червен и найстина върши работа!!

Коментар

по въпроса за формата на лампите: "старите" са като обикновена лампа която си навиваш на полюлея да ти свети. Тя изтънява и в един момент се къса. Пълна е с един газ който е инертен, но е толкова инертен, че не става за нищо. "Новите" цилиндрични лампи се наричат халогенни, защото са пълни с халогенен газ, който също общо взето е инертен, обаче става за нещо - за халогенен цикъл. Повече за халогенния цикъл - на сайта на осрам има добро обяснение, както и гугъл, уикипедия и други лесно-достъпни материали. От това че лампите при работа работят с помощта на халогенния цикъл, идва и наименованието на цокъла им: H1, 3, 7, 11....Не се подлъгвайте на реклами за халогенни лампи с ниска температура на работа - абсолютна измама! Халогенна лампа и ниска температура са 2 взимноотхвърлящи се неща. А за цвета - одавна е доказано от по-хитри хора, че цветът на светлината няма абсолютно никакво значение при мъгла. Защото миниатюрните водни капчици са много пъти по-големи от дължината на вълната на който и да е цвят във видимия спектър и това дали светлината е жълта зелена синя розова или ксенон-бяла-6000К е без значение. Обаче окото много по-лесно фокусира предмети осветени в жълто, отколкото в ксеноново-синьо. Също така осветени от жълта светлина, жълтите линии очертаващи края на платното се виждат много по-лесно и с малко светлина. Въпрос: Какъв цвят ви се вижда че е зелена рокля, осветена от червена светлина?

Коментар

ogi28b написа:
            Въпрос: Какъв цвят ви се вижда че е зелена рокля, осветена от червена светлина?
            1)ако червения източник е кохерентен, а роклята е абс. зелена - ЧЕРЕН2)ако не са идеално кохерентни източници, а роклята е от илиенци - КАФЯВ

Коментар

играеш

Коментар

Working...
              X