Привет на всички!!Предварително искам да се извиня ако мястото на темата ми не е подходящо, но бих искал да бъда упътен или да ми помогнете с вашия опит с италинските автомобили!Собственик съм на Фиат Пунто Мк-1 /75 коня, пълен инжекцион, карам я на ГАЗ/! Колата не ми е създавала сериозни пробевлеми досега!Преди няколко дена на тръгване за работа като се качих в колата тръгнах да я пала на бензин както обикновенно,но колата не запали! Смених на ГАЗ и колата заплаи и потеглих без проблеми. След около 2 км ГАЗ-та ми сжърши и пробвах да сменя на бензин! Смених на бензин но колата загасна и спря, а имаше доста бензин в резервоара! Опитах да я запала още 2 пъти но отказа. Бях пренуден да се обада на мой колега да ме издърпа до най-близката газ станция! Когата заредих колата с газ запали без проблеми и отидох на работа! После с колегите установихме че ми е изгоряла бензиновата помпа! Свалих я от колата и я вкарах в един леген пулен с вода подадох напрежение 12 волта и тя заработи префектно! След това пак я поставих в колата, но за жалост не работеше! Проверих в сервиза за нова и ми казаха 96 лева, но бих искал да отстраня проблема сам, защото помпата работи!Вапросът ми е: мога ли да намеря инструкции за устройство на бензинова помпа или дали някой я е поправял сам и би ми помогмнал с остраняванвто на проблема? Другият ми въпрос е трябва ли да оставям колата си без бензин като я карам на газ, защото смятам че съм я изгорил предишния ден като я палих на бензин а в резервоара нямаше!Благодаря ви предварително! :D :D :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензинова помпа за Пунто Мк-1
Collapse
X
-
Извинявай колега,но според мен има нещо неточно в поста...Как така помпата е изгоряла,а работи на вода при подаваане на външно захранване ??Според мен провери предпазителя и-може да е изгорял или хлабав...Външна проба се прави не с вода/корозира всичко вътре в помпата-флуида минава през нея /,не и с бензин-пожароопасно е !/,а с някакъв не толкова леснозапалителен флуид-например нафта.В резервоара помпата се охлажда от флуида,затова трябва да не се оставя да работи на "сухо"PS.Провери също да не е сработил инерционния датчик,при удар прекъсва захранването на помпатаEx. Grande Punto Driver
-
Вероятно имаш проблем с зъхранването на помпата.Или предпазителя, който се намира в двигателния отсек, или проблеми с кабелите.Запали на газ, и сложи на буксата за помпата един мултицет, ако има напрежение, значи...помпата.На контакт само не става. Подава се напрежение само за да врътне до налягане.Вероятно при тебе няма да има напрежение.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Когато изкарам помпата от колата и я захрана с напрежение работи, но като я сложа на мястото й не засмуква бензин! Измерих напрежението достигащо до нея 13 волата е! Няма проблем с захранване на помпата, явно проблема е друг! Затова ако някои има информация за бензинови помпи да пише!БлагодаряНай-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
Drive with Italian passion!
Коментар
-
Понеже скоро се занимавах с такъв проблем може да ти е от полза.Както казаха колегите първо провери има ли напрежение до помпата.Ако има махни маркучите,които излизат от нея и с помощта на някого пробвай качва ли бензин/разбира се помпата трябва да си е на мястото и да се обезопаси теча/.Ако работи и дава налягане провери си горивния филтър-често от"качествените"бензини,които съдържат вода филтъра замръзва и няма от къде да мине горивото/проверката става със монтиране на нов/.Ако и тогава не тръгне на бенз.-не знам,може би нова помпа.Успех!PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
nucleo написа:[Има ли значение дали е под товар или не? Състоянието на цедката оказва ли някакво влияние?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар