Привет на всички!!Предварително искам да се извиня ако мястото на темата ми не е подходящо, но бих искал да бъда упътен или да ми помогнете с вашия опит с италинските автомобили!Собственик съм на Фиат Пунто Мк-1 /75 коня, пълен инжекцион, карам я на ГАЗ/! Колата не ми е създавала сериозни пробевлеми досега!Преди няколко дена на тръгване за работа като се качих в колата тръгнах да я пала на бензин както обикновенно,но колата не запали! Смених на ГАЗ и колата заплаи и потеглих без проблеми. След около 2 км ГАЗ-та ми сжърши и пробвах да сменя на бензин! Смених на бензин но колата загасна и спря, а имаше доста бензин в резервоара! Опитах да я запала още 2 пъти но отказа. Бях пренуден да се обада на мой колега да ме издърпа до най-близката газ станция! Когата заредих колата с газ запали без проблеми и отидох на работа! После с колегите установихме че ми е изгоряла бензиновата помпа!
Свалих я от колата и я вкарах в един леген пулен с вода подадох напрежение 12 волта и тя заработи префектно! След това пак я поставих в колата, но за жалост не работеше! Проверих в сервиза за нова и ми казаха 96 лева, но бих искал да отстраня проблема сам, защото помпата работи!Вапросът ми е: мога ли да намеря инструкции за устройство на бензинова помпа или дали някой я е поправял сам и би ми помогмнал с остраняванвто на проблема? Другият ми въпрос е трябва ли да оставям колата си без бензин като я карам на газ, защото смятам че съм я изгорил предишния ден като я палих на бензин а в резервоара нямаше!Благодаря ви предварително! :D :D :D

Коментар