Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водна помпа за двигател 182А7.000 1,9 ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Водна помпа за двигател 182А7.000 1,9 ТД100

Здравейте колеги решил съм на предстоящата смяна на ангренажния ремък да сменя и видната помпа защото нейната ролка се явява паразитна за него и евентулано при протичане в последствие ще ми отвори работа още веднъж.Въпроса е обаче ,че и в сайта на Христо от Ямбол и в ЕПЕР моделите на водните помпи за този двигател са две.Хайде сега да си изясним каква е разликата между двете водни помпи и от какво се определя кой модел е за съответния двигател. Надявам се в темата да се включат техническите консултанти на форума и колеги които са сменяли въпросния елемент от охладителната система.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Едната помпа отвън на корпуса има едно стърчащо палче, което не знам точно за какво служи. Иначе по геометрични параметри са абсолютно еднакви. Аз карам с такава с това палче въпреки че старата ми беше от другия модел. Тази с палчето ми хареса повече защото беше с метална турбинка, а другата беше с пласмасова (но това може би е въпрос на фирма производител). Старата ми помпа също беше с пласмасова турбинка, но аз реших да взема тази с металната. Преди години един приятел яко си прегря БМВ-то заради пластмасова турбинка на водната помпа, която беше превъртяла върху оста на помпата по неизвестни причини.
    Lancia Kappa 2.0 20V
    БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!

Коментар

Working...
    X