Здравейте колеги!Решил съм да бартеросвам Марета за Пунто!Според вас струва ли си?Причината е, че жена ми нещо на може да свикне с Мареата - голяма и била, и т.н.Понеже имам служебна кола, и Мареата почти не я карам, ми дойде на ум да взема да я сменя за Пунто МК2 около 2000 година примерно!На жена ми Пунтото ще и е много по-удобно, и по-лесто за управление със сигурност!Пък и от финансова гледна точка Пунтото ще е много по-евтино за поддръжка, разход ,данъци, застраховки и тем подобни!Ето малко данни за Мареата ,за да добиете представа за колата:-1997 година;-1.6 16 V - 103 к.с.;-всички екстри без кожа;-сменени консумативи преди 4000 км.;Мисля да я сменя с Пунто МК2 примерно 2000 година ,да е с 4 врати,да има климатик/може и без/, двигателя да е бензин задължително - примерно 1.2 ,8 или 16V, да има ЦЗА, ЕЛС, Хидравлика и т.н.!Та въпросите към вас са ми главно в две насоки:1.Струва ли си бартера, от гледна точка не на простор, возия и т.н., а от гледна точка на по-маневрен и по-евтин автомобил;2.Що за кола е Пунтото, в смисъл, чупи ли се много и т.н.Според вашите наблюдения естествено - то при тези условия, при които караме - няма как да не се трошат колите!!!И какъв двигател да търся?Дали 1.2 8 V не е тромавичък със 60-тте си к.с.!Общо взето това са ми въпросите!Имам приятел, които вкарва автомобили и ще ми намери запазено Пунто!Като имам оферта от него ще пиша дали си струва бартера за Мареата и т.т.И последен въпрос - струва ли си да доплатя при бартер, като се има в предвид, че Мареата ми е в много добро състояние?Ако някой от вас с Пунто МК2 иска да кара по-голямата Мареа, нека се обади и може да измислим нещо! :D Предварително благодаря на всички, които ми помогнат с мнение по въпроса!Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бартер Фиат Мареа за Фиат Пунто МК2 струва ли си според вас
Collapse
X
-
Колега , мареата е средн клас автомобил,пуното е нисък клас.Ако ще го правиш само за да угодиш на полувинката си ..... мисля че не си струва.Както казваш че мареята е в отлично състояние ,остави си я ще свикне жената..Все едно да ти изпадната 2 булки едната на 40 години друата на 20 коя ще вземеш ?Ама де да знам хората плащата за тесно. :D П.П: Ако бях на твоето място в тази дилема си оставям МариикатаДавам ти пример с мен . Имам уното от подписа м много хубаво , стегнато , никакви ядове. Ама ми е малко вече , неудобно за дълъг път .Реших да взема 2 ра кола по голяма по удобна. Не търсех конкретен автомобил или марка ...Търсех нещо запзано и гледано...Изпадна ми това B4 и го взех.Но ти си решаваш , не си малък имаш глава на раменете.Аиде успех занапред !
Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
-
HCO написа:Колега , мареата е средн клас автомобил,пуното е нисък клас.Ако ще го правиш само за да угодиш на полувинката си ..... мисля че не си струва.Както казваш че мареята е в отлично състояние ,остави си я ще свикне жената..Все едно да ти изпадната 2 булки едната на 40 години друата на 20 коя ще вземеш ?Ама де да знам хората плащата за тесно. :D П.П: Ако бях на твоето място в тази дилема си оставям МариикатаДавам ти пример с мен . Имам уното от подписа м много хубаво , стегнато , никакви ядове. Ама ми е малко вече , неудобно за дълъг път .Реших да взема 2 ра кола по голяма по удобна. Не търсех конкретен автомобил или марка ...Търсех нещо запзано и гледано...Изпадна ми това B4 и го взех.Но ти си решаваш , не си малък имаш глава на раменете.Аиде успех занапред !
Fiat Grande Punto
Коментар
-
Re: Бартер Фиан Мареа за Фиат Пунто МК2 струва ли си според
И последен въпрос - струва ли си да доплатя при бартер, като се има в предвид, че Мареата ми е в много добро състояние? И да доплащаш? Едва ли.Щом имаш служебна кола и не ти трябва Мареята по-добре я продай отколкото да правиш неравностоен бартер.Пунтака едва ли ще има екстри ката Мареята.
Коментар
-
pifakiz написа:Нещо почвам да се разколебавам май!Кофтито е ,че служебната не се знае колко време ще я карам - по независещи от мен причини/само от шефските тела/ :D Ако ми остане Пунтото примерно след това - едва ли ще ми хареса!TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Предлагат ми Ситроен Ксара 1999 година ,хечбек 5 врати ,на 140000 км 1.6 вс. екстри без кожа за Мареата + 300 лв.Ситроенчето е перфектно, има много добра возия, поддръжката му е евтина и е много симпатично на външен вид!Честно казано даже ми харесва повече и от Мареата!Направо незнам какво да правя - имам предложение, "на което не може да се откаже"! :D Също така Пежо 206 1999 год. 1.4 170000 км , 5 врати, вс. екстри без клима и кожа за Мареата + 700 лв.Ха сега да видим вие какво ще кажете :DFiat Grande Punto
Коментар
-
Ситроенчето е перфектно, има много добра возия, поддръжката му е евтина и е много симпатично на външен вид!Честно казано даже ми харесва повече и от Мареата!И защо мислиш,че е с евтина поддръжка?Аз не съм много сигурен имайки предвид един познат който имаше ВХ 14 и ми говореше за доста солени цени.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар