Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бартер Фиат Мареа за Фиат Пунто МК2 струва ли си според вас

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бартер Фиат Мареа за Фиат Пунто МК2 струва ли си според вас

Здравейте колеги!Решил съм да бартеросвам Марета за Пунто!Според вас струва ли си?Причината е, че жена ми нещо на може да свикне с Мареата - голяма и била, и т.н.Понеже имам служебна кола, и Мареата почти не я карам, ми дойде на ум да взема да я сменя за Пунто МК2 около 2000 година примерно!На жена ми Пунтото ще и е много по-удобно, и по-лесто за управление със сигурност!Пък и от финансова гледна точка Пунтото ще е много по-евтино за поддръжка, разход ,данъци, застраховки и тем подобни!Ето малко данни за Мареата ,за да добиете представа за колата:-1997 година;-1.6 16 V - 103 к.с.;-всички екстри без кожа;-сменени консумативи преди 4000 км.;Мисля да я сменя с Пунто МК2 примерно 2000 година ,да е с 4 врати,да има климатик/може и без/, двигателя да е бензин задължително - примерно 1.2 ,8 или 16V, да има ЦЗА, ЕЛС, Хидравлика и т.н.!Та въпросите към вас са ми главно в две насоки:1.Струва ли си бартера, от гледна точка не на простор, возия и т.н., а от гледна точка на по-маневрен и по-евтин автомобил;2.Що за кола е Пунтото, в смисъл, чупи ли се много и т.н.Според вашите наблюдения естествено - то при тези условия, при които караме - няма как да не се трошат колите!!!И какъв двигател да търся?Дали 1.2 8 V не е тромавичък със 60-тте си к.с.!Общо взето това са ми въпросите!Имам приятел, които вкарва автомобили и ще ми намери запазено Пунто!Като имам оферта от него ще пиша дали си струва бартера за Мареата и т.т.И последен въпрос - струва ли си да доплатя при бартер, като се има в предвид, че Мареата ми е в много добро състояние?Ако някой от вас с Пунто МК2 иска да кара по-голямата Мареа, нека се обади и може да измислим нещо! :D Предварително благодаря на всички, които ми помогнат с мнение по въпроса!Поздрави
    Fiat Grande Punto

Колега , мареата е средн клас автомобил,пуното е нисък клас.Ако ще го правиш само за да угодиш на полувинката си ..... мисля че не си струва.Както казваш че мареята е в отлично състояние ,остави си я ще свикне жената..Все едно да ти изпадната 2 булки едната на 40 години друата на 20 коя ще вземеш ?Ама де да знам хората плащата за тесно. :D П.П: Ако бях на твоето място в тази дилема си оставям Марииката Давам ти пример с мен . Имам уното от подписа м много хубаво , стегнато , никакви ядове. Ама ми е малко вече , неудобно за дълъг път .Реших да взема 2 ра кола по голяма по удобна. Не търсех конкретен автомобил или марка ...Търсех нещо запзано и гледано...Изпадна ми това B4 и го взех.Но ти си решаваш , не си малък имаш глава на раменете.Аиде успех занапред !
    Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
    IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
    1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
    2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

HCO написа:
      Колега , мареата е средн клас автомобил,пуното е нисък клас.Ако ще го правиш само за да угодиш на полувинката си ..... мисля че не си струва.Както казваш че мареята е в отлично състояние ,остави си я ще свикне жената..Все едно да ти изпадната 2 булки едната на 40 години друата на 20 коя ще вземеш ?Ама де да знам хората плащата за тесно. :D П.П: Ако бях на твоето място в тази дилема си оставям Марииката Давам ти пример с мен . Имам уното от подписа м много хубаво , стегнато , никакви ядове. Ама ми е малко вече , неудобно за дълъг път .Реших да взема 2 ра кола по голяма по удобна. Не търсех конкретен автомобил или марка ...Търсех нещо запзано и гледано...Изпадна ми това B4 и го взех.Но ти си решаваш , не си малък имаш глава на раменете.Аиде успех занапред !
      Мерси колега!Продължавам да очаквам отговори и съвети
      Fiat Grande Punto

Коментар

Мареята за теб, а някаква малка количка за нея. При мен е лесно, не и е свикнала , но и не иска. И ако трябва да бъда откровен, не бих направил такава замяна.
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

На жена неможе да се угоди , тъй че дори и не се пробвай.Задръж си мареята, не че пунто мк2 е лошо , мен много ме кефи.Но ако си свикнал на голяма кола и те кефи , задръж си я.Поздрави и успех в избора

Коментар

Re: Бартер Фиан Мареа за Фиат Пунто МК2 струва ли си според

И последен въпрос - струва ли си да доплатя при бартер, като се има в предвид, че Мареата ми е в много добро състояние? И да доплащаш? Едва ли.Щом имаш служебна кола и не ти трябва Мареята по-добре я продай отколкото да правиш неравностоен бартер.Пунтака едва ли ще има екстри ката Мареята.

Коментар

Нещо почвам да се разколебавам май!Кофтито е ,че служебната не се знае колко време ще я карам - по независещи от мен причини/само от шефските тела/ :D Ако ми остане Пунтото примерно след това - едва ли ще ми хареса!
              Fiat Grande Punto

Коментар

pifakiz написа:
                Нещо почвам да се разколебавам май!Кофтито е ,че служебната не се знае колко време ще я карам - по независещи от мен причини/само от шефските тела/ :D Ако ми остане Пунтото примерно след това - едва ли ще ми хареса!
                пунто 2 е приказна машинка има си всички ноебходими екстри даже може и повече от мареата да има зависи какво намериш, става за дълъг път /не някакви дълги преходи от по 1000км на ден / но търси 1,2 16V мотора ако е и спортинг изпълнение няма равно :D но вози доста твърдичко ПС най добре иди на автосалон и поискай да пробваш такава кола сигурен съм че ще ти хареса ситито е лудница перфекта видимост и широка за класа си кола и не на последно място перфектна визия :D
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Да се махаш...! Мареа за Пунто...Кон за магаре...

Коментар

PASSARELLA написа:
                    е сега много зависи от гледната точка, пък и от пунто до пунто разлика има много
                    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Всички с ХГТ сме обидени Бих карал мареа, но никога няма да направя бартер! Ако искам мареа ще си купя пунтото си е пунто. Според мен е много по-хубаво отколкото всички казват, защото всички го оплюха все едно пунтото не е кола!
                      >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

PASSARELLA написа:
                        Ха сега :D
                        Fiat Grande Punto

Коментар

Предлагат ми Ситроен Ксара 1999 година ,хечбек 5 врати ,на 140000 км 1.6 вс. екстри без кожа за Мареата + 300 лв.Ситроенчето е перфектно, има много добра возия, поддръжката му е евтина и е много симпатично на външен вид!Честно казано даже ми харесва повече и от Мареата!Направо незнам какво да правя - имам предложение, "на което не може да се откаже"! :D Също така Пежо 206 1999 год. 1.4 170000 км , 5 врати, вс. екстри без клима и кожа за Мареата + 700 лв.Ха сега да видим вие какво ще кажете :D
                          Fiat Grande Punto

Коментар

За Цитроена/тва го видях на една обява като обикаляхме за кола/ може да я бартеросаш ама виж тва Пежо не е ли малко кибритена кутия.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ситроенчето е перфектно, има много добра возия, поддръжката му е евтина и е много симпатично на външен вид!Честно казано даже ми харесва повече и от Мареата!И защо мислиш,че е с евтина поддръжка?Аз не съм много сигурен имайки предвид един познат който имаше ВХ 14 и ми говореше за доста солени цени.
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X