Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцащ педал на съединителя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцащ педал на съединителя

Ужасно ме дразни, чувам го от мястото където е окачен педала. Някакви идеи или подходящи смазки или спрейове?
    Stilo 1.8 16V

Re: Скърцащ педал на съединителя

gorole написа:
    Ужасно ме дразни, чувам го от мястото където е окачен педала. Някакви идеи или подходящи смазки или спрейове?
    Мамка му и моя е така, пръсках го с WD40 обаче нищо. Много трудно се достига отдолу до педала и не е ясно къде точно скърца. През зимата не се чува, но през лятото е много дразнещо! Май във fiatforum.com имаше тема за това.
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Е сега ако ми кажеш, че нямаш "airbag failure" съвсем ще ме съсипеш xexexexe...Какъв цвят ти е Стилото, че не са много, нали се сещаш...Ще погледна в англ. форум, но мисля, че там никой не го беше решил сам проблема, а при дилъра.
      Stilo 1.8 16V

Коментар

gorole написа:
        Е сега ако ми кажеш, че нямаш "airbag failure" съвсем ще ме съсипеш xexexexe...Какъв цвят ти е Стилото, че не са много, нали се сещаш...Ще погледна в англ. форум, но мисля, че там никой не го беше решил сам проблема, а при дилъра.
        Е, airbag-а го оправих отдавна :D Мойто е стандартното синьо на стилата, с 5 врати. Бях пускал тема със снимка за едни джанти на стилото (дали му тичат) и всички дружно ме оплюха. Били като пластмасови тасове и т.н. :D За педала, темата е тука:http://www.fiatforum.com/stilo-guide...ing.htmlМоя сега не скърца, може би заради влагата.
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Мерси за link-a!Airbag проблема в "кантара" ли беше или лош контакт някъде?
          Stilo 1.8 16V

Коментар

Лош контакт на оранжевия конектор под седалката. Предишния собственик толкова често го е човъркал, че беше смачкал едното перо. Наложи ми се да разглобявам целия конектор и да изправям перото, което е по-тънко от вестник! Накрая спря да се лигави и вече година не се е обаждало. Кантара бачка, защото сутрин като си сложа чантата на пасажерската седалка и почва да ми мига оня символ на таблото.Твойто стило с колко врати е? Питам, понеже преди месец се видяхме с Цецомецо (от форума), който е с 1,8-3 врати да ставним колите. Оказа се, че почти работим на едно и също място. :D Единствената разлика беше, че хода на скоростния лост при него е чувствително по-къс от моя. Та се питахме дали 3 и 5 врати нямат накаква разлика в скоростната кутия А, а как е вариатора след ремонта?
            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Стилото е 3-врато - бордо, версия "динамик" с 16’’ джанти и уникалния skywindow, по който обаче има проблем и е запецнал - като дойде лятото ще търся гараж да го разглобя, че не е работа за навън ако завали, хехе. Вариатора беше добре до време, но сега пак е като дизел, явно не е била за кит, а за нов.
              Stilo 1.8 16V

Коментар

В жегата и моят педал на съединителя се разскърца. Дали някой установи какво трябва да се смаже?
                STILO 1,9JTD

Коментар

Моя откакто го улях изотзад със спрея преди 2 год. не се е обаждал повече.
                  Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

колеги и на мен ми скърца но не се лъжете не педала вътре http://www.fiatforum.com/stilo-guide...squeaking.html а това на линка буталцето на помпата или каквото е там на съединителя аз съм с пунто 2000 год и вище там някои да натиска педал а ти да гледаш
                    Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Аз също мисля, че е от помпата.На Делтата така се беше разскърцало миналата есен. Отначало се чуваше само като скърцане, после почна като джвакане, и после почна да не работи съединителя Смяна на помпата реши проблема (около 60 лв беше, ако не се лъжа).

Коментар

Working...
                      X