Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при първо палене...нестабилни обороти...гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при първо палене...нестабилни обороти...гасне

1,6 16Vпроблемът е следнияпърво палене за деня...завърта, пали, но оборотите са ниски, леко играятвдигат се до нормалните, но не винагиако не успеят да се вдигнат достатъчно гаснеако дам газ няма проблеми - вдигат си се до нормалните и всичко заспивано изтъва ли я да загасне после пали много труднодаже на бензин няма палене, на газ си пали - трудно , но палислед това като я карам и примерно я оставя 2-3-4 часа и пак запаля няма никакви проблеми
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

На мен ми прилича на стъпков мотор...Просто няма от какво друго да е.Пробвай да му напръскаш клемите с контактен спрей. На мен заради него ми даваше грешка и като му пръснахме клемата се оправи.А и моята ако студена я изпусна да изгасне или я загася в първите 4-5минути след паленето после е трудно запалването - особено ако съм нинал на газ и после пак я мъча на бензин.Ти да не прехвъряш на газ още след паленето??
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
      На мен ми прилича на стъпков мотор...Просто няма от какво друго да е.Пробвай да му напръскаш клемите с контактен спрей. На мен заради него ми даваше грешка и като му пръснахме клемата се оправи.А и моята ако студена я изпусна да изгасне или я загася в първите 4-5минути след паленето после е трудно запалването - особено ако съм нинал на газ и после пак я мъча на бензин.Ти да не прехвъряш на газ още след паленето??
      твоето пък по ми прилича на темп датчик. трудна работа с налучкването, ако искате да разберете проблема си трябва компа и това е.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Имам сходен проблем , но двигателя ми е 1.4 - когато е много студено паля и обортомера отижа на 1500 оборота, но много бързо започва да пада и да се колебае и трябва да и подавам газ. Проблема идва от температурния датчик , който "лъже" компютъра , че двигателя вече е загрял. Моя струва около 20 лева и утре ще отида да го сменяМисля че твоите главоболия са породени от същото нещо
        Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
        части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
        части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
        тел. 0883437022

Коментар

pakumba написа:
          Yavor написа:
          твоето пък по ми прилича на темп датчик. трудна работа с налучкването, ако искате да разберете проблема си трябва компа и това е.
          Мне, не съм съгласен - ако не е минавала на газ - пали като кибрит независимо кога я изгасям.Ако съм минал на газ докато е студена и съм загасил после паленето е с доста въртяне докато издуха газта от цилиндрите...Сигурен съм че не е дефект, а ефект, защото и Типото го правеше 100% по същия начин!
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

не включвах преминаване на газ в моя коментар. иначе ефекта ти е ясен- най-вероятно си с вакуумен изпарител и докато се изпразни газта по маркучите ти я дави. ако си с ел изпарител то не ти затваря добре клапана- може би. с ел изп. ако е изправен не би трябвало да имаш проблем, казвам го от опит. кромата е така и гася я на газ, веднага пак паля, а тя пали винаги на бензин и няма никакво замисляне и давене, докато бравото ми е с вакуумен изп и ако я изгася на газ и веднага пробвам на бензин да я запаля се дави докато изхвърли газта, ако изчакам 5-6 минути и газта изчезва и няма грижи. затова не става автоматичното превключване бензин-газ с вакуумен изп. ама много избягахме от темата
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

моторче...но защо го прави само на напълно студена вода?иначе оборотите не трепват

Коментар

при мен прав същото но е резултат от соли по кабелите и дистрибуторната капачка. пръсках и моротчето и TPSа (е само клемите де) с контактен спрей и ефектът е нулев. свалих с ивсичките кабели и капачката (дистрибуторната) и яко почистване със спирт и парцал и ефектът беше на лице. пали вече нормално. успех. дано не е моторчето.
                Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                ----------------------------
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Колега ......А като е загряла прави ли го пак ???Ако не го прави те съветвам да се насочиш към стъпковия мотор..Извади го от всмукателния колектор (държи се на 2 винта) и накараи някои да даде контакт без да пали..Виж как се движи. Понякога смазката му изчезва или се зацапва самия мотор и почва да се движи доста мудно.После докато е изваден накраи някои да дава контакт и да го връща - бързо , а ти през това време докато пишката на степ мотора се движи го понапръскаи с WD.Не върти конусната глава на степ мотора и не го разглабяи , защото после докато го уцелиш в нормалното полужение ще го качваш и сваляш минимум 20 пъти. :DНаправи си експеримент с датчика, можеш да замериш какво съпротивление дава и после в аутодата-та да видиш дали е изправен. Обикновенно дават едиколко си съпротивление / при едиколко си градуса.Пробваи докато преди да запалиш колата да му извадиш буксата. Ако работи колата ще запали и ще държи доста високи обороти от порядъка на 1600-2000 и след 7-8 ще паднат.Аиде пиши утре какво е станало...
                  Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
                  IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
                  1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
                  2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

като дойдеш да си вземеш нещата ще пробваме :D иначе на топла кола няма промлеми

Коментар

sev написа:
                      моторче...но защо го прави само на напълно студена вода?иначе оборотите не трепват
                      Защото е моторче знам ли.Защо стартер прави магараии/изтърва след завъртане/ само на студен двигател с нова бобина шалтер е?Само да запали веднъж после стой та гледай как пали.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ами явно е нещо таковаиначе моторчето съм го чистил и смазвал

Коментар

Tempra SX 1.6 i.e. cat. 91година 57kW (78HP)

Има много ниски обороти! Когато е студена слагам едно дървено клинче между педала на газта и гредата! Като загрее продължаваше да работи на ниски обороти ( около 5-600), но отскоро започна да гасне, особено ако има вкл. ел. консуматори! Колата се държи по един и същ начин независимо дали работи на газ или бензин! Карбуратора е Bosh и е моноинжекция! Има ли някой винт за регулиране на оборотите или трябва да натегнта малко жилото на газта или пък да променя положението на дроселовата клапа.

Коментар

Working...
                          X