Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Червена лампа на таблото...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Червена лампа на таблото...

    Здравейте, имам фиат темпра 94г. и от много одавна имам следния проблем:От време на време ми светва една червена лампа на таблото с формата на къса химикала и от единия край има нещо кто капчици ,т.е. навежда ме на мисълта ,че е нещо за впръскване.Как се държи колата? - почна да свети мнго одавна,но без нещо да влия е на колата видимо и за да изгасне е достатъчно да изгася колата и да я запаля наново или да я изфорсирам малко. Винаги съм си мислел ,че не е нещо сериозно ,а просто може би някакво запушване от гадния бензин ,което после се оправя.Но напоследък почна да ми прави друг номер от време на време- веднъж светне лампата и нямам проблеми с упралвението на колата, но друг път като светне- стаа малко кофти- като си работи колата без подаване на газ - ок; но тръгна ли да докосна педала на газта пдата веднага оборотите и гасне двигателя; за да се справям ,преди да потегля подавам доста газ,зада може да не паднат оборотите и да трагна.та,това е общо взето, има дни ,когато нямам проблеми ,не светва нищо,има и дни,когато светва.Моля, ако на някой от вас му сее случвало същотоо или има представа от какво е,да пише!БЛАГОДАРЯ!

    #2
    като за теб: Причини за светване на лампата на инжекциона при Браво 1.6 , може да намериш нещо полезно.

    Коментар


      #3
      Благодаря, намерих и подобни теми, ще мина някой път на диагностика да ми кажат какво съсигурност еВСИЧКО ХУБАВО!

      Коментар


        #4
        това е от борд компа, няма нищо общо с инжекцията и е за нивото на маслото. 99% от случайте е преебан датчика, който се намира на щеката
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          Здравейте, направих диагностика на двигателя.казаха ми,че нямам никакви грешки на двигателя,но свещите ми били стари и ги смениха с бош,които знам,4е не са хубави...лампата продължава да свети от време на време...днес проверих свещите,не са зацапани,почерняли са,но има чист участък,където трябва за искрата.нарочно направих опит да откача кабела от едната свещ,паднаха обортите и съм сигурен,че никога не ми е работил така. pakumba, колата си харчи масло и доливам от време на време,но не прекалявам и може би нивото на маслото е спаднало...не съм го проверявал скоро.но не мога да си обясня защо гасне и дори малко преди да светне някак все едно прекъсва при ускорение!прилича на лабда сонда,но би трбявало да покае при диагностиката.абе,сигурно са свещите,щом така казаха и май ще купувам беру.не знам...АКО НЯКОЙ ИМА ИДЕЯ...?

          Коментар


            #6
            Лампата на инжекциона светка най- често, ако не работи ламда сондата. И на моята свети като запаля на бензин и като превключа на газ- гасне, защото газовата има някакъв ламбда контрол, който лъже компа за ламбда сонда.
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

            Коментар


              #7
              междудругото се сетих,че на годишния преглед през октомври,когато пак си светеше лампата, ми казаха,че газовете от ауспуха са ми доста добре,т.е. май го изклщчвам това,а и все пак на диагностиката не се показа.баси,ще взема да купя едни хубави свещи ,да видя кво ще стане и ,ако продъжава,вече не знам...

              Коментар


                #8
                Добре де, имам такъв въпрос; ако лампата е светила преди да отида на диагностика, но в деня на диагностиката не е светвла, ще покаже ли на компютъра грешката,която е от преди1,2 дни?

                Коментар

                Working...
                X