Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Палене с кабели - как точно го правите? Май бъркам....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

Е как да е прав ...
      после масата- защипва с - на неговия акомулатор и дава на корпуса на твоя двигател- така няма да се мъчи да ти зарежда твоя акомулатор,вдига колегата 3000 оборота и тогава може да си въртиш на стартер колкото си искаш.Елементарно! :D
      Това твърдение просто не е вярно.Все тая дали ще закачаш кабела за двигателя или за клемата. АкУмУлаторът винаги ще се зарежда. А ако му е дошло времето да гърми и ще гърми ...

Коментар

Направо съм потресен колко страници могат да се изпишат за едно такова просто действие, какво е подаването на ток
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Нека и аз споделя нещо. Имам комплект кабели за даване на ток от преди 1989 г., производство на кабелния завод в Бургас. Те се правеха за Канада и ги нямаше по нашите магазини. Един приятел (лека му пръст) ми ги изнесе (открадна) и съм ги ползвал много пъти. Кабелите са в красива кръгла чантичка с цип и на нея има схема за свързване и ред на действие ( за тъпите канадци). Първо се свързват двата плюса. След това се свързва минуса на колата с добър акумулатор и след това другия край на кабела се закача ЗА ШАСИТО или ЗА ДВИГАТЕЛЯ (на маса), а не директно на минуса на "болния" акумулатор. Пали се колата донор на ток, работи 5 минути и тогава се прави опит да се запали другата. На тези кабели щипките са много особени. Имат голяма контактна площ, здрава пружина и ка доста големи, така че може да ги закачиш на много места. Винаги съм спазвал тази последователност и НИКОГА не съм имал проблем. Така съм палил и чужди коли, а и моята (и Валтбурга и Темпрата). Дано съм Ви бил полезен.
          Не остана време за подпис ...

Коментар

Nasko_Bs написа:
            Нека и аз споделя нещо. Имам комплект кабели за даване на ток от преди 1989 г., производство на кабелния завод в Бургас. Те се правеха за Канада и ги нямаше по нашите магазини. Един приятел (лека му пръст) ми ги изнесе (открадна) и съм ги ползвал много пъти. Кабелите са в красива кръгла чантичка с цип и на нея има схема за свързване и ред на действие ( за тъпите канадци). Първо се свързват двата плюса. След това се свързва минуса на колата с добър акумулатор и след това другия край на кабела се закача ЗА ШАСИТО или ЗА ДВИГАТЕЛЯ (на маса), а не директно на минуса на "болния" акумулатор. Пали се колата донор на ток, работи 5 минути и тогава се прави опит да се запали другата. На тези кабели щипките са много особени. Имат голяма контактна площ, здрава пружина и ка доста големи, така че може да ги закачиш на много места. Винаги съм спазвал тази последователност и НИКОГА не съм имал проблем. Така съм палил и чужди коли, а и моята (и Валтбурга и Темпрата). Дано съм Ви бил полезен.
            Щипките са много важни, наистина.Кабелите на ОМВ от случката за която писах по-горе имаха слаба пружина.Наложи се да ги защипя за нещо дебело та да може пружината да стисне по-здраво.Иначе като завъртя стартера и си оставах само с моя акумулатор.Демек въпреки красотата им - пак не са като хората.А колкото до инструкциите, ясно е че трябва да има някакви.Същата дискусия "Защо пък там?" би имало дори и да беше написано "Закачете ги на акумулатора!"Освен това не могат да напишат "Закачете ги където и да било", защото все някой ще вземе да ги закачи на маркуча на разширителното казанче Така че...Както и да ги закачите, няма да сбъркате.Важно е качеството на кабелите, нищо друго.
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Коментар

ilkor написа:
                Е как да е прав ...
                после масата- защипва с - на неговия акомулатор и дава на корпуса на твоя двигател- така няма да се мъчи да ти зарежда твоя акомулатор,вдига колегата 3000 оборота и тогава може да си въртиш на стартер колкото си искаш.Елементарно! :D
                Това твърдение просто не е вярно.Все тая дали ще закачаш кабела за двигателя или за клемата. АкУмУлаторът винаги ще се зарежда. А ако му е дошло времето да гърми и ще гърми ...
                Малко не е така само за гърмежа ама айде.Колкото бойни машини съм запалил със кабели или дърпане с две въжета на кръст толкова ......аре няма да пиша повече ,но минуса се закача на двигатела по други причини.А защо с две въжета на кръст се влачи верижна машина някой знае ли.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ще ви го обясня пак с думи прости:Значи щипките е правилно да се закачват + със + и - на корпуса на двигателя, който ще палим. Ако се закачат кабелите на + и - на изтощения акомулатор- тогава ще възникне консумация още в момента на закачването на щипците и до момента на въртене могат да минат доста секунди, в които зареждащия акомулатор се разрежда шоково за да създаде заряд в изтощения и когато завъртим на стартер затваряме веригата през изтощения акомулатор, което сваля пусковия ток доста, в някои случаи наполовина.Ако - се закачи директно на блока на двигателя- тогава стартера върти само за сметка на акомулатора, който дава ток- т.е. + отива директно на стартера, както и -, ако щипката е закачена за корпуса- пак директно и се избягва нежеланото шоково зареждане на стария акомулатор, което всъщност като общ ефект намалява общия пусков ток....ПП. Палил съм стотици коли и по двата начина и разликата във въртенето е от 10 до 50% намаление, ако - се закачи за - на стария акомулатор.
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Добре де нали тоя същят двигател за който закачаш щипката е свързан с една педя кабел към клемата на самия акумулатор !!!!Как няма да тече ток ??? Къде изобщо намесваш контактният ключ тука ???Ще взема и аз да пиша със зелено

Коментар

Коментар

Tornado , хитър въпрос , ама да питам - ако е с едно въже вързано на средата на верижната не става, така ли ? Или става, но не е правилно? Или просто са 2, за да не се скъса едното? По темата - на гоуфа явно му хареса, щото днеска пак така го палих. Вие си спорете, аз вече паля на плюс и корпус, а не на плюс и минус, въпреки че не схващам точната идея. Искате ли всички да пишем в зелено и с големи букви?

Коментар

Esper написа:
                          Направо съм потресен колко страници могат да се изпишат за едно такова просто действие, какво е подаването на ток
                          И аз също,а и колко догадки и неправилни неща се изписаха...Оги,не е ли време вече да затвориш темата?
                          Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

секунда, да си активирам администраторския акаунт.... още на следващия стиуд ще се яви някой хубавец, който чул недочул, ще пита как да пали с кабели и защо това, и онова.... въпреки елементарното даване на ток, има какво да се сбърка, аз например допрах кабелите преди да съм ги откачил и те присветнаха.

Коментар

Коментар

Ето снимка от акумулатора на един бус форд. Щом така са нарисували, значи има защо. + на акумулатора, и - на двигателя.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X