Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се вдигат оборотите на 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се вдигат оборотите на 1.6 16V

Малко са ми ниски оборотите на бензин/и на газ де, ама тук говорим само за бензина/- вместо да са 850-900 те са малко по-малко, например 800 или около тях и ме дразни, че притреперва леко. искам да ги направя на около 900, ама как да стане? моторчето ми е чистено скоро и нямам никакви проблеми с него, нито играят, нито ги задържа, абе потдържа ми ги перфектно, с тази разлика, че са малко ниски. тпс-а ако малко го врътна дали оказва влияние/не искам оттам, а искам по правилния начин, но понеже е човъркан тпс-а и си мсиля дали в следствие на това не се получи малкото понижаване/
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Не съм много запознат с Браво, но нямаш ли винт на дроселовата клапа от който може да се регулират?
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

ми не знам и аз, не съм задълбавал да зяпам. предполагам трябва да има някакво такова нещо.
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Аз доколкото знам на 1.6 16, оборотите не могат да се регулират ръчно
        Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

Оборотите НЕ се регулират ръчно. Това си прави компютъра в зависимост от информацията от датчиците - температурата на мотора например.Прави го при 1.6 двигателя посредством МПХ. Това, че някои "майстори" си позволяват от незнание да човъркат по ТПС (най-вече при Бош моноинжекционите) не значи че се прави така.Лятото правих една Корса, 3 цилиндъра, 1000 кубика. "Майстора" завъртял един винт, който се настройва заводски и НЕ се пипа, така игнорирал напълно МПХ и човека ми казва - харчи 20/100, а е 1000 кубика.На повечето инжекциони не се регулират оборотите на празен ход, даже още не съм видял такъв, на който ръчно да се настройват.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

знам, че си прав, но тук става дума за супер финна корекция- просто с 50 оборота да ги вдигна и ще си реша проблема. ясно ми е, че моторчето ги регулира по принцип. на моното е лесно, независимо, че и там е заводски настроен винта. добре, а може ли от това, че е човъркан тпс-а да паднат малко, като той е бутан по време на диагностика и беше закачен за комп, съответно настроен е на компа според аванса.
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Няма ли начин да се регулира от компютъра? Закача се към РС и от там да се пипа. Ако искаш мога да ти дам телефона на един човек, който с това се занимава, да го питаш направо него дали може да ти помогне.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

pakumba написа:
                знам, че си прав, но тук става дума за супер финна корекция- просто с 50 оборота да ги вдигна и ще си реша проблема. ясно ми е, че моторчето ги регулира по принцип. на моното е лесно, независимо, че и там е заводски настроен винта. добре, а може ли от това, че е човъркан тпс-а да паднат малко, като той е бутан по време на диагностика и беше закачен за комп, съответно настроен е на компа според аванса.
                Само през компютър можеш да зададеш други обороти.Знам защото ме питаха тука момчетата - искаш ли да ти вдигнем оборотите малко. На оята и е зададено 850+- 50 оборота. Предложиха ми да ги вдигнат на 900+-50 ама аз отказах - добре си е така. Поне на моето моно - може.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

давай го тоя телефон. аз все пак ще се поогледам по двг има ли няма ли
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

на дедъра като сменяха стъпковия мотор, понеже не знам си какво , и оборотите бяха около 1050-1100. Отидох при "майстора" и той предложи да ги намали. Закачи някакви жици, и каза "Еми ето сега тука не ти работи ламбда-сондата и понеже тя е приоритетна, не ми дава никакъв по-нататъшен достъп до компютъра, и затова не мога да ти пипна оборотите, ама ето тука дето е болта на дросела, ако искаш мога малко да го пилна с флекса, и малко ще ги свалим" ..... И пилна го малко и ги свали с около 100-на, но за по-надолу каза че повече няма да пипа, ако искам сам да си пипам, а той ще пипа само през компютъра като се смени ламбда сондата.

Коментар

ogi28b написа:
                      на дедъра като сменяха стъпковия мотор, понеже не знам си какво , и оборотите бяха около 1050-1100. Отидох при "майстора" и той предложи да ги намали. Закачи някакви жици, и каза "Еми ето сега тука не ти работи ламбда-сондата и понеже тя е приоритетна, не ми дава никакъв по-нататъшен достъп до компютъра, и затова не мога да ти пипна оборотите, ама ето тука дето е болта на дросела, ако искаш мога малко да го пилна с флекса, и малко ще ги свалим" ..... И пилна го малко и ги свали с около 100-на, но за по-надолу каза че повече няма да пипа, ако искам сам да си пипам, а той ще пипа само през компютъра като се смени ламбда сондата.
                      това е много грубо за мен, то лятото няма грижи, ами сега много консуматори и всеки като свали с една идея оборотките и затова така се получава- парно, заден джам, светлини.
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Гледал ли си колко са реалните обороти, защото за оборотомера на таблото 50-100 оборота са си нормален толеранс. И потреперването в 90% от случаите не е от по-ниски обороти. Има стотици други причини, като започнем от запалителната система и стигнем до неравномерна компресия в цилиндрите.
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

ами не, не съм я закачал на комп, но мога да преценя и оборотите наистина са една идея по-ниски. като изключа всички консуматори и заспива. потреперването е много слабо, на друг няма да му направи впечатление, но мен си ме дразни.
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

можели да ми обясните 1.4 12v ила ли тпс и къде се намира и за какво служи
                            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

има, намира се отстрани на моно инжекциона, излиза букса от него. служи да дава инфо на компютъра колко е отворен дросела/колко си натиснал газта/ само не знам защо питаш в моята тема за турбо макарона си, като вместо "нов отговор" нова тема нямаше да ти отнеме повече време
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X