Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на маншон за каре

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на маншон за каре

Някой знае ли как се сменя маншон на лявото каре? Не можах да извадя карето от полуоската?Става въпрос за брава 1.8.
    браваааааааааа 1.8i

Не знам дали при 1.8 е същото, но при мен като сваляхме карето - вътре има нещо като зегер. Хубаво изчисти греста от карето и с две тънки отвертки отваряш зегера, а някой друг държи здраво полуоската да не изскочи от скоростната кутия и дръпва карето. Съвсем леко излезе карето, да не кажа само си излезе
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Най- добре е да се изчисти греста, да се вземат едни зегер клещи и да се разтвори зегерката, която е около пръта и на усет с леки подръпвания и ще се изпързоли по шлиците, но най- добре е това да се прави на канал и с добро осветление с подвижна лампа. ПП. Ако нямате зегер клещи- може да се отхлаби зегерката и с 2 тънки отверки, а някой помагач да държи карето и да го дръпне като се отхлаби зегерката.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

А има и маншони,които се монтират без да се сваля карето.
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

а някой друг държи здраво полуоската да не изскочи от скоростната кутия и дръпва карето.
          тъй тъй, че да не изтече маслото от ск. кутия...п.п. че кво пък, кой знае от кога не си го сменял
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Не намерих никаква зегерка,вадил съм на други коли карета наистина са със зегерка. Досега мислих, че само рено нямат зегерка.
            браваааааааааа 1.8i

Коментар

Working...
            X