Колеги,днес направо се шашнах ,когато отидох на бензиностанцията(Лукойл)и момчето почна да слага газ.Викам му до горе,бях минал 130км само градско а бутилката ми е 20литра и си мисля дано за тези 130км да не е изгорила повече от 13 ,14 литра,но след малко пистолета спира аз гледам колонката и тя показва 7.4 литра сипани и бутилката изключила .Отварям багажника да погледна стрелката на газта(горе долу е точна)и тя показва до горе Това означава 5.6 литра на 100км градско зимно Но има и друго от два дена насам гледам ,че стрелката на бензина който ползвам за припалване главуломно пада надолу.А сега да ми обясните що така бре Попринцип сега разхода на газ ми е 11 на сто градско(преди тази случка де)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Харчи бензин когато карам на газ!
Collapse
X
-
Kimi_Raikonen написа:Казвал съм го и преди:Засичайте разхода след 500 км, като водите статистика колко сте заредили и не се предоверявайте на разни измислени стрелки или лампички.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
В студа не може да се зареди бутилката като лятото- знаеш го, нали. :D Абе точна ти е стрелката( тя е като жената- с променливо настроение :D ), но нали виждаш всеки ден във форума има теми:"помоощ- харчи ми 17 на стоооо... и т.н и то поради "точни " изчисления по стрелката и по налягането в бутилката и т.н. и изчисления, като се изминат 50 км. и стават едни сметки... за страх! :D :D :D Предлагам нещо по- нормално- статистика за месеца- тогава ще си покаже всичките разходи.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Незнам за колегата, но и аз имам доста голям разход на бензин, при условие, че карам на газ.Уж само паля на бензин, и веднага след това автоматично се прехвърля на газ, (ако се позабави с прехвърлянето, помагам с форсиране)... а бензина свършва все едно карам на бензин постоянно. (ако беше така, поне газта щеше да ми остава, но не...).Вече имам наблюдения от над 1000 км, и бензина продължава да свършва много бързо. Не се вижда на око някъде да има теч навън...За около 1200 км разхода ми на газ си е нормален като за мойта кола (от около 12/100 средно), плюс около 50 литра бензин...Ще трябва да я карам на доктор пак, но ако някой даде някаква идея. ще съм благодарен... Нямам бензинов клапан, директно се прекратява подаването на ток към дюзите... дали не е възможно някоя от дюзите (или повече) да пуска бензин, докато заедно с въздуха си влиза и газ. Това бих ли могъл да го разбера някак по работата на двигателя?
Коментар
-
Immortal написа:... Нямам бензинов клапан, директно се прекратява подаването на ток към дюзите... дали не е възможно някоя от дюзите (или повече) да пуска бензин, докато заедно с въздуха си влиза и газ. Това бих ли могъл да го разбера някак по работата на двигателя?Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
ето отговора на специалиста http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21858п.п. още не ми е останало време да отида на майстор да видя какво е точно и си карам на бензинец - ефтинийка....п.п. 2 - пиши ако я оправиш колата, кво е било, колко е струвало...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Колеги днес оправих проблема.Тя колата е вървяла само на бензин.Когато отидох при газаджията установи ,че има прекъснато кабелче при ключа,запои го и всичко заспа,каза ,че съм го закачил с крака и съм го скъсал.Пак влизам в клуба на миризливцитеNissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Kimi_Raikonen написа:Точно там трябва да наблегнеш при диагностиката. Понякога ако дюзите са чистени на ултразвук- протичат и бензин когато си на газ. Инсталирането на бензинов клапан е наложително в този случай.
Коментар
-
lov написа:Kimi_Raikonen написа:Точно там трябва да наблегнеш при диагностиката. Понякога ако дюзите са чистени на ултразвук- протичат и бензин когато си на газ. Инсталирането на бензинов клапан е наложително в този случай.Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар