Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен проблем

Колеги имам един проблем който ме мъчи, или по точно мъчи колата, при скорост 80-90км/ч. за почва колата да тресе, след 90 изчезва и се появява към 140км/ч. а след 160км/ч. имам чуството че ще се откъсне волана !!! Нямам криви джанти, гуми, карах я в четри сервиза за регулиране на предници и казват че всичко е ОК, задницат също е ОК !!! На последното място ми казаха, че е възможно да е от вътрешните карета, някъкви мнения по въпроса ............. или предложение за сервиз ?!??!
    Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

въпреки твърдението ти, че всички гуми са прави аз залагам на крива гума/джанта. може да е от полуоските, ако има крива.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ходи на сам на там а провери ли си гумите за дизбаланс.

Коментар

pakumba написа:
        въпреки твърдението ти, че всички гуми са прави аз залагам на крива гума/джанта. може да е от полуоските, ако има крива.
        Забравих да уточня, че слагах и чисто нови гуми с джанти 4бр. и проблема остана !!!!

Коментар

Re: Странен проблем

JO_666 написа:
          Колеги имам един проблем който ме мъчи, или по точно мъчи колата, при скорост 80-90км/ч. за почва колата да тресе, след 90 изчезва и се появява към 140км/ч. а след 160км/ч. имам чуството че ще се откъсне волана !!! Нямам криви джанти, гуми, карах я в четри сервиза за регулиране на предници и казват че всичко е ОК, задницат също е ОК !!! На последното място ми казаха, че е възможно да е от вътрешните карета, някъкви мнения по въпроса ............. или предложение за сервиз ?!??!
          На баща ми на реното беше така. Оказа се от полуоската, при определена скорост изпада в резонанс и почва да тресе.
          Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Още едно уточнение, вдигаме предицата във въздуха и тресе, оствяме само едната гума да се върти тресе после другат и същото, но когато дясната се върти а лявата не, тресенето е по-силно !!!!

Коментар

JO_666 написа:
              Още едно уточнение, вдигаме предицата във въздуха и тресе, оствяме само едната гума да се върти тресе после другат и същото, но когато дясната се върти а лявата не, тресенето е по-силно !!!!
              А махаш ли гумите при този тест, и това може да пробваш без гуми ще бъдеш сигурен дали е или не е от тях.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

диковете?
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  диковете?
                  При криви дискове може ли да се наблюдава такова поведение

Коментар

Криви дискове или криви механизми, които държат накладките. Мой колега си купи чисто нова кола, няма да казвам марка която на 9000км започна да тресе яко при скорости около 90-100. Ходи по всички майстори - предница, задница, гуми, джанти, карета, шарнири и не знам си още какво. Случайно споделил с негов приятел и той му подхвърлил идеята за криви дискове/механизми на накладките. Оказа се, че механизма на накладките се е изкривил и самите накладки при по-високата скорост започват да търкат по диска и се получава тресенето. Смени целия механизъм с нов, друга марка, смени накладките и дисковете (бяха се надрали от вътрешната страна) и от тогава не му тресе ...
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                    X