Здравейте колеги!Имам фиат марея 1.9ТД която няма фабрични халогени,но бронята ми е с халогени.На таблото нямам копче за халогените.Някой може ли да каже как да ги свържа , трябва ли реле ,къде да го монтирам и какво да бъде?Дали има пуснати кабели за халогените?Ако ги свържа директно без реле и на самостоятелен бутон ще има ли някакъв пробем?Могат ли да изгорят ако са без реле и напрежението ще им бъде ли по голямо? Благодаря ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да свържа фаровете за мъгла?
Collapse
X
-
можеш да го направиш, само трябва да вземеш сигнал от работещи габарити, този сигнал го пускаш през ключе 1/0, което ключе затваря верига на бобина на реле с нормално отворен контакт, а самото реле затваря директна верига акумулатор-Фарове за мъгла. Също така след това трябва да вземеш сигнал от тази затворена верига, и да го подадеш през диод към ключето за задните светлини за мъгла, а техния фабричен сигнал който идва от включените къси, да го пуснеш също през диод, за да не се връща сигнал от едното към другото, ако няма, и си готов. Някъде преди релето - един 15 А бушон, кабели 2.5 квадрата за всеки случай Релето е препоръчително, за да не стопиш ключетоТова е фабричното изпълнение на тази система в браво и брава, а предполагам и при мареа е такова, като при него ключето 1/0 за което говоря е на централната конзола най-вляво.
-
РЕ:Как да свържа фаровете за мъгла?
Мерси за полезните савети колега! А ако ползвам ключето за задния фар за мьгла и от него директно пусна кабели и за предните халогени, ще има ли проблем? Неговото реле ще издьржи ли допалнителното натоварване и самото ключе ще издьржи ли? Какво ще кажеш за този вариант?
Коментар
-
Не включвай на 1 бутон и фаровете, и стоповете за мъгла. Защото много по-често ще ти се налага да пускаш фарчетата за мъгла, а ако така включваш и стоповете за мъгла, ще "вадиш" очите на движещите се зад теб шофьори.Освен това не съм сигурен дали релето за задните светлини за мъгла ще издържи товара, който ти предлагаш, защото двете задни крушки са общо 42 вата (2 х 21W), докато предните фарове за мъгла са общо 110 вата (2 х 55W).Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
ogi28b написа:можеш да го направиш, само трябва да вземеш сигнал от работещи габарити, този сигнал го пускаш през ключе 1/0, което ключе затваря верига на бобина на реле с нормално отворен контакт, а самото реле затваря директна верига акумулатор-Фарове за мъгла. Също така след това трябва да вземеш сигнал от тази затворена верига, и да го подадеш през диод към ключето за задните светлини за мъгла, а техния фабричен сигнал който идва от включените къси, да го пуснеш също през диод, за да не се връща сигнал от едното към другото, ако няма, и си готов. Някъде преди релето - един 15 А бушон, кабели 2.5 квадрата за всеки случай Релето е препоръчително, за да не стопиш ключетоТова е фабричното изпълнение на тази система в браво и брава, а предполагам и при мареа е такова, като при него ключето 1/0 за което говоря е на централната конзола най-вляво.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Не съм разглеждал подробно връзките на изхода на силовото табло под капака, но ако не са на букси, а на болтове, там не е лошо като избор, иначе кабелите които излизат от таблото отзад - конектор B (Бе) - Всъщност е един дебел кабел, влиза в спойка, а не в шина, и от нея се разделя на няколко по-тънки кабели - един за фаровете, друг за не знам си кво, трети за трето.... евентуално там да се пипа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар