да попитам някой който е наясно каква температура трябва да достига двигател 1.9 jtd интересува ме дали моята е нормална качвам снимка за да кажете дали е нормалнои ако не е (аз така мисля)какъв е проблема в термостата или подгревните свещи на антифризаблагодаря на всички колегите предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нормална ли е тази температура?
Collapse
X
-
да, колегата е прав - трябва да е на горната чертичка, на средата. Термостатът е виновен САМО АКО СПАДА от това положение, при нормално каране. Ако се закове там и не мърда, значи нещата са наред, възможно е температурния датчик да подава малко по-друг сигнал. затова да показва по хладно. а е възможно и самия термостат да отваря лекичко по-рано, но иначе да си работи правилно.
Коментар
-
При мен работата е подобна - стрелката ми седи 4-5 мм под нормалната работна температура.Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
Не се вторачвайте толкова в тая стрелка за температурата- това е възможно най- неточно мерещия уред в колата- щом не е стигнала до Н да прегрее- карайте си и си свиркайте- това е горе- долу уред- показва +-30 градуса! :D Стрелката където и да стои- ако не мърда при различни условия на каране и ако не е в някоя от двете крайности- не и обръщайте внимание- този уред повече се вози без пари на колата.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Re: нормална ли е тази температура?
georgidinkov написа:да попитам някой който е наясно каква температура трябва да достига двигател 1.9 jtd интересува ме дали моята е нормална качвам снимка за да кажете дали е нормалнои ако не е (аз така мисля)какъв е проблема в термостата или подгревните свещи на антифризаблагодаря на всички колегите предварителноBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
градуси
и при мен е така мерил съм го няколко пати антифриза е нормално в градусите си включва и изключва перката като е по нагоре -в задръстване сменял съм Термостат и пак същото от това неможе да ти падне чак толкова разхода минимално е може уреда да е нещо неточен до средата дебелата линия е 93 градуса поне при мен е така
Коментар
-
Аз пък ще го нарека така - тези при които датчика е забоден на термостата и при тях не се е получило, значи имат някакъв друг проблем hit-ko веднъж го написа кратко ясно и точно - понеже датчика е на термостата, затова и стрелката се кове на едно място и не мърда, както е и при мен, така е и например при колегата noriaga - той смени термостата, и каза че стрелката му е заковала средата и не е мръднала от там.
Коментар
-
Хората са го написали вече-на тия уреди не разчитай,особено електронните им варианти.Супер много се шашкат от влагата и студеното време,плюс това...наистина мерят +-10-20 градуса още като нови.Стават да се контролират по тях граничните състояния-крайно долно и крайно горно.Там е лошо.Щом стои заковано нейде по средата,нямаш проблем.
Коментар
-
И при мен стрелката стоеше закована малко под средата както е на снимките.Но като стана по-студено и карах извън града се усещаше че купето не се стопля особенно добре. Смених термостата и сега стои закован в средата.Стария термостат явно си работи но отваря и затваря на по-ниска температура.Brava EL 1,6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар