Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко по експертна оценка на стоп на Браво?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко по експертна оценка на стоп на Браво?

Колеги, ако на някой му се е случвал скоро да завежда щета на стоп на Браво, но по експертна оценка, би ли ми казал на колко го оценяват?
    Bravo 1.6/16V ... и на газ

На мене ми дадоха 100 лева когато ми беше счупен задния десен стоп преди 2 месеца. Застрахователя е Евроинс. По моргите можеш спокойно да си намериш здрав за 50 лева и накрая ще ти останат да се почерпиш. Нов ми искаха около 130 лева но според мен не си струва и ще си личи че единия е по-чист от другия. Като търсиш "нов" го огледай внимателно да няма абсолютно никакви пукнатини, защото може да не ти го признаят. Този който аз намерих за 50 лева имаше малка пукнатина и експерта при втория оглед ми се направи на важен че не би трябвало да ми го признае.

Коментар

Зависи за каква застраховка става дума - ако е за гражданска (от виновната кола) е едно, там може да ти го платят 100% нов + труд за смяна.Ако е каско - зависи за колко ти е застрахована колата, коя година е, и т.н. Във всички случаи обаче ще е по-малко, отколкото струва оригинален нов стоп при официалния вносител, защото има овехтяване.

Коментар

На мене ми дадоха 100 лева когато ми беше счупен задния десен стоп преди 2 месеца. Застрахователя е Евроинс. По моргите можеш спокойно да си намериш здрав за 50 лева и накрая ще ти останат да се почерпиш. Нов ми искаха около 130 лева но според мен не си струва и ще си личи че единия е по-чист от другия. Като търсиш "нов" го огледай внимателно да няма абсолютно никакви пукнатини, защото може да не ти го признаят. Този който аз намерих за 50 лева имаше малка пукнатина и експерта при втория оглед ми се направи на важен че не би трябвало да ми го признае.
        Благодаря, колега! Да, това е, което намирам и аз по моргите - по 50-60лв. Ако наистина дадат около 100лв. ще е добре. Ако е нов и с фактура, няма проблем, но се чудех дали има смисъл, да не вземат да ми платят по-малко. Определено не ми се иска да е нов именно, защото ще си личи.

Коментар

ами счупи и другия и отиваш за 2 стопа при застрахователя. купуваш 2 нови и си готов. вече как ще доказваш на застрахователя, не зная. но сигурно има начин. те тотална щета предизвикват нарочно само заради застраховката, пък с един стоп ли няма да се оправиш...
          Alfa 147 JTD 115 hp
          ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Ето тук си в грешка. somebody, предполагам иска да си купи стоп "DEPO" или нещо подобно, а не Valeo. Тези евтини стопове след 5-6 месеца почват да избеляват. Имал съм горчив опит с фарове и мигачи от тази марка. При стоповете, пластмасата е много по некачествена, и 99% ще се запотяват. Купи си един стоп от морга и си решаваш проблема. Според мен ще получиш около 80лв за стопа.
            Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nanio написа:
              Ето тук си в грешка. somebody, предполагам иска да си купи стоп "DEPO" или нещо подобно, а не Valeo. Тези евтини стопове след 5-6 месеца почват да избеляват. Имал съм горчив опит с фарове и мигачи от тази марка. При стоповете, пластмасата е много по некачествена, и 99% ще се запотяват. Купи си един стоп от морга и си решаваш проблема. Според мен ще получиш около 80лв за стопа.
              Ценна информация Ще обърна внимание тогава да е Valeo, за да нямам проблеми. В интерес на истината аз и сега мога да си карам с този стоп, защото има просто една малка дупка, която не пречи, но .... мераци

Коментар

Working...
              X