Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се провери дали алтернаторът работи нормално?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да се провери дали алтернаторът работи нормално?

Колеги, как може да се провери дали алтернатоът работи нормално? Имам подозрения, че нещо не е като хората, но не знам как може да се тества.
    Bravo 1.6/16V ... и на газ

ако не работи акумулатора ще падне за ден, два.
    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

tesiv написа:
      ако не работи акумулатора ще падне за ден, два.
      Само по това ли може да се разбере? Имам предвид не да не работи изобщо, а да не работи нормално, т.е. да зарежда повече или по-малко на моменти.

Коментар

Търсачката, търсачкатааааа, аааа ахам ето:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...353&highlight=
        Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
        MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
        Engine Stamp: 176B9.000
        Version Code: 176BV
        Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

easylife написа:
          Търсачката, търсачкатааааа, аааа ахам ето:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...353&highlight=
          Ахаа, благодаря :D нямам нито един от тези признаци, освен това акумулатора ми е на 2 месеца, което би трябвало да значи, че алтернатора си работи нормално явно Нещо въпреки това ме съмнява

Коментар

Бе има какво да се развали на един алтернатор, т.е. не е само работи - не работи.Проблеми може да има от лоши връзки (провери си всички кабели); механично износване (лагери, втулки, четки); изправителен елемент; реле-регулатор или транзистор. За последните не знам как се проверяват, нека някой по-запознат да пише.
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
              Бе има какво да се развали на един алтернатор, т.е. не е само работи - не работи.
              Ееее, ако бях наясно, щях ли да питам

Коментар

Отиваш там където си си взел акумулатора или в сервиз за акумулатори и ги помоли да ти замерят зареждането му.Така ще разбереш дали генератора ти работи добре електрически, а ако няма и някакви странни шумове от него, значи и механически трябва да е добре.

Коментар

трябва да зережда на 14.2 волта и при натоварване с консуматори, не трябва да варира повече от половин волт. мисля, че нещо такова. освен това виж дали нямаш оттечка.......

Коментар

Re: Как да се провери дали алтернаторът работи нормално?

somebody написа:
                    Колеги, как може да се провери дали алтернатоът работи нормално? Имам подозрения, че нещо не е като хората, но не знам как може да се тества.
                    проверява се дали презарежда или недозарежда акумулатора, т.е. дали напрежението е над 14.3 или под 13.8 за алтернатор Бош и съответно над 14.8 и под 14.3 за Магнети Марели.Дали презарежда - мери се напрежението при 3000-4000 оборота и без допълнителни консуматори /светлини, парно, отопление стъкла.../Обратно за недозареждане се мери на празен ход с включени всички възможни консуматори.това са диаграмите на напреженията за двата модела алтернатори. Дано ти е от полза инфото
                    FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.

Коментар

Това за Бош и Магнети Марели казал ли си го на всички продавачи на акумулатори в Бг щото някой се дъвчат като видят уреда да показва над 14,2.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колеги, на един алтернатор не се мери само напрежението. Има и изправителен блок от диоди, които се проверяват на осцилоскоп...
                        My car is the best :P
                        Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Tornado написа:
                          Това за Бош и Магнети Марели казал ли си го на всички продавачи на акумулатори в Бг щотон някой се дъвчат като видят уреда да показва над 14,2.
                          някои са дори невъзможни за убеждаване, добре че пазара предлага алтернативи
                          FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.

Коментар

Колеги, при 800 оборота генератора успявали да поддържа системата, без да черпи от акумолатора ток??
                            Fiat Brava 1.9 TD

Коментар

Re: Как да се провери дали алтернаторът работи нормално?

stevens написа:
                              проверява се дали презарежда или недозарежда акумулатора, т.е. дали напрежението е над 14.3 или под 13.8 за алтернатор Бош и съответно над 14.8 и под 14.3 за Магнети Марели.Дали презарежда - мери се напрежението при 3000-4000 оборота и без допълнителни консуматори /светлини, парно, отопление стъкла.../Обратно за недозареждане се мери на празен ход с включени всички възможни консуматори.това са диаграмите на напреженията за двата модела алтернатори. Дано ти е от полза инфото
                              Благодаря, полезни са. Между другото, говорих с майстора си и ще отида и при него да направи замерването. След това ще пиша какво е установил, защото той опроверга мнението, че алтеранторът или работи или изобщо не работи. П.С. С акумулатора ми всичко е ок. Когато го купих, в рамките на седмица го замериха - нищо необичайно не показа. Така че за мен темата остава отворена.

Коментар

Working...
                              X