Здравейте на всички, интересуваме като си купувам умната дюза за мареа 2.4 TD втора употреба, мога ли да разбера дали работи без да я слагам, като се замерва с уред трябва ли да показва "верига", защото на мойта старата(с която съм в момента)нищо не показва, не минава ток през нея и ми дава грешка в компа, абе въобще първи цилиндър не ми работи, откакто съм купил колата, ако някой знае, много ще съм му задължен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дюза - мога ли да разбера дали работи без да я монтирам
Collapse
X
-
Трябва да ти показва съпротивление(омове)това е по електрическата част,провери я и на стенд за дюзи как впръсква,ако дюзата ти я дадат от някой куп и не е съхранена така че да не попадне в нея прах има голяма вероятност рапръсквача да е замърсен и да не работи както трябва,но това е друго от електрическата част на дюзата.
Коментар
-
Умната дюза може да надхитри всеки стенд! :D :D :D Единствено не може да излъже мотора монтирана и да се подаде газ да се изфорсира до 5000 оборота и ще си покаже става ли, това е най- бързия и евтин тест- тогава ще си проличи дали още и е останал акъл да командва режимите на впръскване.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Приятелю тука сбърка ,не знам дали ти е ясно с кого точно говориш на тази тема.Без да се засягаш ще си позволя ,а пък и за всички колеги от форума да обясня какво представлява тази толкова Умна дюза.В механичната си част не се различава по нищо от останалите,така и работи.Има вграден датчик който следи движението на иглата на разпръсквача.В момента на сащинското впръскване се променя съпротивлението,от там и ЕКУ разбира кога това се е случило и си прави корекция на центровката ако има нужда в дадения момент.Изключително е важно тази дюза да е изправна както механично така и електрическата и част за добрата работа на мотора. Поздрави и дано съм бил полезен!
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар