Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е това??!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво е това??!

Колеги, онзи ден ми направи впечатление че нещо ми виси от задната лява гума. Първоначално мислех, че съм закачил някакъв боклук, но днеска като се наврях под колата видях, че не е боклук, а някакъв кабел. Останах изключително учуден какво е това и днеска цял ден го умувам. На Пунтото освен ел.стъклата друга електроника нямам, нямам датчици, нищо. Въпросния кабел го има само отляво, на дясното колело няма такова нещо. Успях да го снимам и предварително се извинявам за лошото качество на снимките, но от телефона толкова Yellow_Flash_Colorz_PDT_34. Ако някой знае какво е това, ще съм адски благодарен, ако сподели.Благодаря предварително!
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7TD
    Mazda 626 2.0
    Fiat Croma 2.4 Multijet

Това ти е датчика за ABS-а.ЕДИТ:Видях, че нямаш АБС, ама това изключително ми прилича точно на такъв датчик....
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

И баща ми каза така, но няма логика на кола без ABS да има кабел за датчика. А и така да е, защо е само отляво, на Ксантията на баща ми си има на всяко колело.
      Fiat Punto 1.7TD
      Mazda 626 2.0
      Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Да не би да е някакъв датчик за изхабени накладки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_25
        Fiat punto 1,1
        Fiat bravo 1,6 16v
        Fiat bravo 2,0 20v
        Honda civic 1,5
        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

FaceLess написа:
          И баща ми каза така, но няма логика на кола без ABS да има кабел за датчика. А и така да е, защо е само отляво, на Ксантията на баща ми си има на всяко колело.
          Сменяли са ти цялата главина и са сложили такава на която си е имало монтиран датчик за АБС.Карали са по лесната процедура без да махат нищо защото после трябва и да се запулват дупките с нещо.Даже сега каято поразгледах по добре снимките май е сменен целия мост.Иначе ти гарантирам 100% че това си е датчик за АБС.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Колега KrAs, датчици за накладки има само на дисковите спирачки, а при тези са барабани lov, ти ме хвърли в еб*си филма. Май май утре ще се вдигна до майстора да ми прегледат хубаво колата, че това да смениш цял мост не е ето така просто от нямане какво да правиш, трябва нещо по-сериозно.
            Fiat Punto 1.7TD
            Mazda 626 2.0
            Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

FaceLess написа:
              Колега KrAs, датчици за накладки има само на дисковите спирачки, а при тези са барабани lov, ти ме хвърли в еб*си филма. Май май утре ще се вдигна до майстора да ми прегледат хубаво колата, че това да смениш цял мост не е ето така просто от нямане какво да правиш, трябва нещо по-сериозно.
              Мислете друга причина, и на Дукатото има такова нещо а не е сменяно нищо отзад, аз умника мислех че е жилото на ръчната ама съм грешал и така и не разбрах какво е?
              FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

В началото като го видях и аз това си помислих, щото особено сега покрай този хубав снежец много се връткам по уличките в квартала, ама като се наведох го видях че е кабел. Нямам време да ходя до сервиза, че съм в сесия в момента, а пък не мога и да я оставя там колата, защото не знам кога ще ми потрябва да отскоча до университета и сега мога само да седя и да омувам какво е това. Дано все пак някой да го познае този чарк какъв е
                Fiat Punto 1.7TD
                Mazda 626 2.0
                Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Ако въобще някоя кола има някакъв кабел по задния мост- това е кабел за датчици на АBS - няма други кабели.
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

FaceLess написа:
                    lov, ти ме хвърли в еб*си филма. Май май утре ще се вдигна до майстора да ми прегледат хубаво колата, че това да смениш цял мост не е ето така просто от нямане какво да правиш, трябва нещо по-сериозно.
                    Не знам кой и защо ти е правил такива реформи по колата ама смея да твърдя че поне от АБС на фиата разбирам.Така се случи че като почнах да се занимавам с тях събрах най различни модели датчици и не мога да збъркам за това което съм ти писал.Няма и никаква друга логика за такъв ремонт че да ти сложат главина с датчик.Кой и ще си играе да слага закрепващите пластмасови щипки за кабеките на датчика и да го укрепва по моста.Ако е сменяна само главината щяха да резнат само кабелчето и да не се занимават повече.Мисля че повече няма какво да кажа като аргументи по въпроса.
                    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                    X