Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога се използват фаровете на бронята ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    в ппздп пише така, ама в здп не пише точно така а ппздп тълкува здп но НЕ ОТМЕНЯ негови разпоредби.здп: светлините за мъгла не могат да се използват самостоятелно (б.а.: а с кои други? с къси ли ? или с габарити? - казва ли ти некой, а смееш ли и да питаш)ппздп: светлините за мъгла заедно с габаритите, при намалена видимост поради еди кво си. (никой никъде не споменава за къси. Това дали да са включени късите си е по преценка на водача, явно. А не знам кой е този луд който при гъста мъгла да кара на къси? вие познавате ли го?)Според невероятния закон и според мен, ако има намалена видимост, задължително се включват светлини за мъгла. На нашите италиански автомобили е предвидено че те не могат да светят самостоятелно, и затова минават през габаритите. При намалена под 50 метра, се включва и задната светлина за мъгла. А в зависимост от типа на намалената видимост - мъгла, дъжд или сняг, може да се кара без къси при мъгла, и на къси +за мъгла при дъжд или сняг. Обаче нощно време задължително се кара на къси или дълги. Еми айде ходи карай в мъглата на къси.... ЗДП, с кеф да му теглиш една....

    Коментар


      #47
      Снощи се връщах при силен дъжд от северна България. Силен, ама наистина силен дъжд- чистачките почти не смогваха да му наваксат. Рядко карам нощем, установих че късите светлини се губят нощно време в дъжда, само благодарение на фаровете на бронята виждах осевата линия. Вече не ги смятам за излишна екстра.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #48
        Хаахах....колега аз само на тях разчитам....Късите са ми като фенерчета....надявам се скоро да сложа един H4 Ксенон кит и да използвам халогените само при мъгла !!!
        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

        Коментар


          #49
          В рамките на шегата - фаровете за мъгла се използват когато сте сигурни ,че при проверка от органите на КАТ всичко ви е изрядно и нямате излишни точки за отнемане.Тогава се ползват когато искате да ви спрат.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

          Коментар


            #50
            При мъгла нощем се кара на къси + халогени те в бронята.Толкова е елементарно, че няма накъде. :D
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

            Коментар


              #51
              Но в случая не е при мъгла, а при силен дъжд. Дотолкова се размиха късите светлини от дъжда, че все едно карах без фарове. А по принцип светят много добре, даже се хвалех колко са силни.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

              Коментар


                #52
                При снощния дъжд (в северозападна) се вдигаха и някакви изпарения от шосето- все едно мъгла си беше- така че беше оправдано халогенките на бронята.
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

                Коментар


                  #53
                  То е елементарно и ясно...Но като си слепец у тъмна дупка и да няма мъгла пак ги ползва човек....Много ясно,че ще ги използвам щом са ги сложили хората....Пък с КАТ-аджийте ....че се оправяме !!
                  Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                  Fiat Punto 1.2 16v LPG

                  Коментар


                    #54
                    при гъста мъгла или въобще видимост под 50 метра иначе ( поне за търново ) глобяват
                    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

                    Коментар

                    Working...
                    X