Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се пали при бутане?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се пали при бутане?

Здравейте!Досега не ми се е налагало, да паля при бутане, но скоро се очертава и това, да се случи Моля, да ми обясните подробно, какво трябва да направя- скорости, педали и т.н.Благодаря.

Като те засилят хубаво вкарваш на скорост
    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
    Engine Stamp: 176B9.000
    Version Code: 176BV
    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

засилвате колата, най-добре по нанадолно, толкова, че при съответната скорост, да има предавка която да развърти двигателя поне с 1000 оборота, и тази предавка да е максимално висока. Понеже няма да можете да го засилите като за 5-та, нито за 4-та, дайте малко зор и го засилете като за трета. Шофьора е препоръчително да е вътре а не да скача в движение. Като се засили за около 3-та или поне втора на 1000 оборота, даваш контакт, вкарваш трета (втора), пускаш рязко съединителя, подаваш минимално газ, колкото за 1200-1300 об., натискаш пак съединителя, ако двигателя е запалил, трябва да стабилизира някъде там колкото газ си натиснал. През цялото това време бутащите не трябва да спират с бутането, защото когато пуснеш съединителя, те дават сила на колата, която завърта двигателя, а той ако не се върти с някаква минимална скорост при стартиране, не пали. Така си палех полския фиат, ама той нямаше електроника, не знам дали е удачно кола с електроника да се пали така. При ЖТД също бутащите помагат двигателя да не падне под минималната скорост на въртене по време на синхронизацията (първите 2 оборота на коляновия вал) . А защо си сигурен че ще ти се налага да буташ? И каква кола ще палиш? и какво му е повредено на стартера?

Коментар

кола

не е препъръчително да се пали с бутане и дърпане по добре си оправи проблема да не стигаш до там предварително какво и е на колата
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Подробно: Първо като се качиш изключваш от скорост и махаш ръчната, ако е дръпната. Задължително слагаш ключа и го завърташ, така че да отблокира волана. Като започнат да те бутат завърташ ключа на контакт и като те позасилят включваш втора и пускаш съединителя. Усетиш ли че пали, започваш да подаваш газ и се изстрелваш В общи линии мисля че е това, но скоро май бях чел една тема тук, в която се изказваха против паленето с бутане, може да поразгледаш.
          "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
          Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Препоръчвам колегите с Дизелки да не стигат до този момент....Доколкото знам не е за препоръчване особенно при дизели...Видях преди 2 месеца последстията ...основен ремонт !!!
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

а ако все пак е наложително...треа голяма засилка поне за 3та да тръгне....за да е по-малка опасността от прескачане на някой зЪб !!!
              Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Автомобилът е Фиат Браво 1,4 12V.Акумулатора е паднал от студеното време. Не съм го карал от около 2 седмици. Сега като завъртя ключа и изчакам малко, остават да светят само индикаторите за акумулатора и маслото.Просто ще помоля някой, да ме бутне.Имам кабели, но не се сещам за познати, които да ми дадат ток.

Коментар

абе така кажи бе колега, като решиш да палиш пусни един пост предния ден, все ще измислим нещо и ще запалиш със стартер. Не си в африка че да не можем да стигнем до теб И съм сигурен че първия срещнат който помолиш да ти даде ток, ще го направи, издебни някой с дизел Аз пък си мисля че прескачането на зъб е мит, съвсем наскоро някой го обясни доста добре защо е така. м/у другото това са единствените лампи които би трябвало да светят като палиш, това ли мислиш че не е наред?

Коментар

кола

нямаш ли /комший/ ама да неса в кавички вярно може да пишеш тук все ще се намери колега да помогне поне си в центъра
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Гледам, че колегите са изпуснали да ти споменат, че няма смисъл да те бутат, респ. дърпат на сняг или лед. Нужна е твърда настилка, на която да зацепят колелата, инак няма палене.Успех.
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp
                      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

ogi28b написа:
                        ..., пускаш рязко съединителя, ...
                        Затова ще ви прескачат ремъци...!!!
                        My car is the best :P
                        Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Re: Как се пали при бутане?

adamantine_bravo написа:
                          Здравейте!Досега не ми се е налагало, да паля при бутане, но скоро се очертава и това, да се случи Моля, да ми обясните подробно, какво трябва да направя- скорости, педали и т.н.Благодаря.
                          Няма какво да добавя, само на сняг или лед не включвай на скорост за да запалиш, разиграва се колата на това въже неудържимо. Иначе идеалният вариант за палене на скорост- хубав чакмак баир по който да се засилиш надолу, задължително проверявай преди упражнението дали си дал на контакт, че се случва и на края на баира да забележиш че си пропуснал най-важното-контакта... Като се засили достатъчно добре, най-добре е да я вкараш на четвърта или трета, постепенно отпускаш съединителя и ако е наред всичко, нямам начин да не запали. Най-срещания вариант- при бутачи /поне 2-ма/ засилват, вкарваш втора и до 5-6 метра ако не запали става кофти за бутащите.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ogi28b написа:
                            Като се засили за около 3-та или поне втора на 1000 оборота, даваш контакт, вкарваш трета (втора
                            easylife написа:
                            Като те засилят хубаво вкарваш на скорост
                            Добре защо го карате човек като го засилят с тикане тогава да включва на скорост и да дава на контакт - ами ако има само 50-на метра за тикане, докато даде контакт докато включи и ще са свършили или пък дори и магистрала да има ония отзад да си тикат докато припаднат. Излишно е тези действия с включването на скорост и даването на контакт да се правят после. Включва си пича на 2-ра или 3-та още докато е спрял дава си контакт, натиска съединителя да освободи - тикват го 20-30м, отпуска съединителя, подава леко газ да поеме колата и си кара работата пича.
                            Punto SX 1.1 55

Коментар

На скоро имаше много малко място и нямаше как да се засили, та ми се наложи да я паля на първа ... но въобще не е препоръчително ... за това я запалих с газ до край, та поне ако нещо стане да е на съединителя ... А иначе вчера ми се наложи да я бутам (имам зарядно, но не и време, за да си заредя акумулатора, а вечер не искам да си оставям колата без аларма, че още не съм включил музиката към застраховката... ) Та бутнах я сам по равен път и в момента в който започна да става баир скочих вътре, дадох на втора и пуснах съединителя - запали на ръба ... то сам човек как бута кола в натоварено движение за време от червен до зелен светофар ?

Коментар

Working...
                              X