Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Радиатор за Punto 1.2 ELX, 75 к.с. !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Радиатор за Punto 1.2 ELX, 75 к.с. !?

Здравейте и за много години!С Новата година дойде и една чуденка относно радиатора на охладителната система - появи се лек теч и се навих да купувам нов... Речено-сторено! Беше ровене в каталози и какво ли не... Колата е 1998-ма с климатик и това се оказа голяма залъгалка. Този от каталога беше коренно различен от този в колата, т.е. доста по-дълъг и без разширително казанче. Моя е дълъг около 62.5 см, широк близо 3 см и висок 32.5 см (не претендирам за точност до мм, но с ролетката толкова излезе)http://www.easy-shops.de/kuehlerbau/...pgДадоха ми това от линка, а в коша ми има следното:http://www.easy-shops.de/kuehlerbau/....JPGЗначи за Fiat Punto 75 > Typ 176 > Limosine & Cabriolet > 1,2 L > BJ. 01.94 - 09.99 > 54 KW / 73 PS > 1242 ccm дават дългия радиатор с отделно разширително казанче... Заинатих се и намерих Пунто 60, отворих и там видях нещо подобно на моя вариант, но сдвоеното с радиатора казанче беше по-тънко в горната си част, а самия радиатор с 5 см по-къс...Магазинерите твърдят, че такова нещо като моето нямало! В такъв случай сигурно карам мазерати без да зная?!Ще бъда благодарен ако някой може да ме осветли относно радиаторчето за Пунто 75! П.П. В Динекспрес не съм питал, защото веднъж им сърбах попарата!
    mazda mx-3, 1.6, 16v ; fiat punto 75

Ровейки открих това:http://www.yatego.com/autokuehler-1a...723094Това наистина се доближава най-много до вариатна в колата ми. Явно ще излезе, че имам клима, но съм с радиатор за кола без, поне според линка...

Коментар

Колега ходи при италинеца и по другите морги. Виж в магазина на Стамболийски 155. Погледни и в mobile.bg да не би да има ударено на части. Виж и на axm-auto.com. Друго не се сещам.
      Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
      MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
      Engine Stamp: 176B9.000
      Version Code: 176BV
      Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

easylife написа:
        Колега ходи при италинеца и по другите морги. Виж в магазина на Стамболийски 155. Погледни и в mobile.bg да не би да има ударено на части. Виж и на axm-auto.com. Друго не се сещам.
        Голямо благодаря! Чрез axm-auto.com видях какво ми трябва, записах и каталожни номера и сега поне зная какво да търся

Коментар

колега, скик, аз минах през смяна на воден радиатор. моето пунто не е ELX, a SX, но пак е 75 и е с климатик. като го сменях, оня в склада каза, че има 2 варианта. единият е разширителният съд да е на самия радиатор. като това тук:другият вариант е, разширителният съд да е отделен и тогава съдът се намира вляво (като застанеш отвън с лице към двигателя) като този: вариант 1 е по-евтин. около 120 лв. аз съм с този вариант и си взех такъв радиатор AVA. всичко пасна както трябва, смених го много лесно. развива се и левия фар, за да излезе/взеле радиатора.вариант 2 е по-скъп. към 300 лв. отива вече.та зависи ти с кой вариант си, но да знаеш, че има пунто 176 (73 коня) с клима и с по-евтиния радиатор.
          Alfa 147 JTD 115 hp
          ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

отговор

Аз съм със същото пунто, но няма клапа.Моя радиатор е същия като твоя явно няма значение.Взимай по-евтиния.
            ex. punto elx 1.2i
            Lancia Libra 1.6

Коментар

Благодаря на всички!Не знаех, че има няколко варианта и взех по-скъпия... Доверих се изцяло на каталозите на продавачите(явно някои са непълни или не им се е занимавало...), но когато отворих кутията доста се изненадах от дължината на радиатора и липсата на казанче... Намерих каталожния номер на AVA - FT2140 - този радиатор е като от снимката на колегата, но е 647 мм и също е малко по-височък.Така че благодарение на вас влязох в час, остава сега да се оправя с хората, от които купих скъпия радиатор и да взема нужния ми, който е 125-130 лв.

Коментар

Working...
              X