Колеги на какво може да се дължи такава голяма разлика в разхода между градско и извънградско. Значи извънградско съм я засичал много пъти. Ако я карам до 100 км/ч гори под 6. Веднъж даде 5,8 веднъж 6 веднъж 6,2 според зависи как я карам. Съвсем нормален разход. Но виж в града ситуацията хич не е такава. До сега не я бях засичал, но ми направи впечатление, че стрелката пада доста бързо и реших да засека. Напълних резервоара до горе и изминах 150км само градско. Дозаредих пак до горе и разхода който сметнах е 14,2 / 100 бензин. Загрява нормално термостата мисля, че си работи нормално. Вярно карам я на доста къси разстояния обаче не я пъна изобщо. На какво може да се дължи този голям разход. Искам да спомена, че съм сменял свещи и кабели скоро и колата върви много добре... но този разход ПП. Колата е брава 1,4
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разликата в разхода между градско/извънградско е повече от 2
Collapse
X
-
Re: Разликата в разхода между градско/извънградско е повече
lunafiatik написа:Колеги на какво може да се дължи такава голяма разлика в разхода между градско и извънградско. Значи извънградско съм я засичал много пъти. Ако я карам до 100 км/ч гори под 6. Веднъж даде 5,8 веднъж 6 веднъж 6,2 според зависи как я карам. Съвсем нормален разход. Но виж в града ситуацията хич не е такава. До сега не я бях засичал, но ми направи впечатление, че стрелката пада доста бързо и реших да засека. Напълних резервоара до горе и изминах 150км само градско. Дозаредих пак до горе и разхода който сметнах е 14,2 / 100 бензин. Загрява нормално термостата мисля, че си работи нормално. Вярно карам я на доста къси разстояния обаче не я пъна изобщо. На какво може да се дължи този голям разход. Искам да спомена, че съм сменял свещи и кабели скоро и колата върви много добре... но този разходPunto SX 1.1 55
-
Колега много хубаво си направил че си я засекъл и на извинградско, защото иманно това е правилняи начин да установиш дали колата т ие в ред Градското каране зависи от много повече фактори.Нормално е като караш колата на къси разстояния, точно загрее и я гасиш, спри тука, тръгни там 1-ва 2ра и то става една...VTS 16V
Коментар
-
Dandi написа:Колега много хубаво си направил че си я засекъл и на извинградско, защото иманно това е правилняи начин да установиш дали колата т ие в ред Градското каране зависи от много повече фактори.Нормално е като караш колата на къси разстояния, точно загрее и я гасиш, спри тука, тръгни там 1-ва 2ра и то става една...Fiat Brava 1.4 97
Коментар
-
Споко аз със Бравото на 02 и 03 ануари из В.Търново с доста фучене,дрифтове и разни подобни изпълнения го докарах до 14/100.За 60 км градско изгорих около 9 литра безнин със около 1,5 часа работа на място.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
В момента на газ ми е над 16/100 в този сняг с подгряване и буксуване. Като паленето ми е на бензин и задължително поработва на бензин по 2-3 минути при студено палене - за месец - над 5 литра бензин също.Така че 14/100 бензин ми изглежда възможно в зависимост от режима.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Струва ми се нормално. В софийските задръствания ми гори и на мен около 14 зимата. Лятото не пада под 10, вЕрвай ми - няма какво да те лъжа, полза няма, нали сам си го плащам В задръстванията, вярно е по-различно, скоро имаше тема за разхода на място - около литър на час. Значи при 14 км които минавам за около 55-65 минути, дори само на 850 оборота да съм пак ще изгоря 1л. бензин, което се разнява на 7/100. Е, да речем, че работи на място около 45 минути - значи около 750 грама. Прибавени към нормалното каране за тези 14 км - ето ти висок разход. Всичко останало - 8-9 на 100 за София са лафове за софрата.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
jorkos написа:Колеги на мен Мареата ми е 1.6 16v с газ.инжекцион, но досега дори и в големи задръствания в София повече от 11л/100 не ми е давала.А извънградско при нормално каране/около 110-120/ми дава около7л.
Коментар
-
Ре: Разликата в разхода между градско/извънградско е повече
lunafiatik написа:Колеги на какво може да се дължи такава голяма разлика в разхода между градско и извънградско. Значи извънградско съм я засичал много пъти. Ако я карам до 100 км/ч гори под 6. Веднъж даде 5,8 веднъж 6 веднъж 6,2 според зависи как я карам. Съвсем нормален разход. Но виж в града ситуацията хич не е такава. До сега не я бях засичал, но ми направи впечатление, че стрелката пада доста бързо и реших да засека. Напълних резервоара до горе и изминах 150км само градско. Дозаредих пак до горе и разхода който сметнах е 14,2 / 100 бензин. Загрява нормално термостата мисля, че си работи нормално. Вярно карам я на доста къси разстояния обаче не я пъна изобщо. На какво може да се дължи този голям разход. Искам да спомена, че съм сменял свещи и кабели скоро и колата върви много добре... но този разход ПП. Колата е брава 1,4FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар