Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разликата в разхода между градско/извънградско е повече от 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разликата в разхода между градско/извънградско е повече от 2

Колеги на какво може да се дължи такава голяма разлика в разхода между градско и извънградско. Значи извънградско съм я засичал много пъти. Ако я карам до 100 км/ч гори под 6. Веднъж даде 5,8 веднъж 6 веднъж 6,2 според зависи как я карам. Съвсем нормален разход. Но виж в града ситуацията хич не е такава. До сега не я бях засичал, но ми направи впечатление, че стрелката пада доста бързо и реших да засека. Напълних резервоара до горе и изминах 150км само градско. Дозаредих пак до горе и разхода който сметнах е 14,2 / 100 бензин. Загрява нормално термостата мисля, че си работи нормално. Вярно карам я на доста къси разстояния обаче не я пъна изобщо. На какво може да се дължи този голям разход. Искам да спомена, че съм сменял свещи и кабели скоро и колата върви много добре... но този разход ПП. Колата е брава 1,4
    Fiat Brava 1.4 97

Re: Разликата в разхода между градско/извънградско е повече

lunafiatik написа:
    Колеги на какво може да се дължи такава голяма разлика в разхода между градско и извънградско. Значи извънградско съм я засичал много пъти. Ако я карам до 100 км/ч гори под 6. Веднъж даде 5,8 веднъж 6 веднъж 6,2 според зависи как я карам. Съвсем нормален разход. Но виж в града ситуацията хич не е такава. До сега не я бях засичал, но ми направи впечатление, че стрелката пада доста бързо и реших да засека. Напълних резервоара до горе и изминах 150км само градско. Дозаредих пак до горе и разхода който сметнах е 14,2 / 100 бензин. Загрява нормално термостата мисля, че си работи нормално. Вярно карам я на доста къси разстояния обаче не я пъна изобщо. На какво може да се дължи този голям разход. Искам да спомена, че съм сменял свещи и кабели скоро и колата върви много добре... но този разход
    Ами и аз по баирите във ВТ с пунтото получавам тези рекорди - извънградско 4,5-5 на 100, градско 10-11.Но все пак твоето изглежда много. И все пак каква е колата. Аз говоря при мен за Пунто 1.1, ако си с нещо по - мощничко няма да се учудя и всичко да ти е изрядно и пак да ги прави. Макар че там в Габрово поне задръствания нямате.
    Punto SX 1.1 55

Коментар

Колата е брава 1,4 колега. Да при нас са малки разстоянията без задръствания. Ама може ли само от това, че я карам все студена за по 6-7км да даде такъв разход?
      Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Аз също съм с Брава 1.4 и в Ямбол няма задръствания,но въпреки това пак имам разход на бензин около 10/100

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Колега много хубаво си направил че си я засекъл и на извинградско, защото иманно това е правилняи начин да установиш дали колата т ие в ред Градското каране зависи от много повече фактори.Нормално е като караш колата на къси разстояния, точно загрее и я гасиш, спри тука, тръгни там 1-ва 2ра и то става една...
          VTS 16V

Коментар

Dandi написа:
            Колега много хубаво си направил че си я засекъл и на извинградско, защото иманно това е правилняи начин да установиш дали колата т ие в ред Градското каране зависи от много повече фактори.Нормално е като караш колата на къси разстояния, точно загрее и я гасиш, спри тука, тръгни там 1-ва 2ра и то става една...
            Ами да това ми беше въпроса, дали е нормално. То наистина така се получава, тръгна все малки разстояния. Тук спра, там спра. Сигурно ако я карам 100км градско без да я гася разхода ще е съвсем друг.
            Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Споко аз със Бравото на 02 и 03 ануари из В.Търново с доста фучене,дрифтове и разни подобни изпълнения го докарах до 14/100.За 60 км градско изгорих около 9 литра безнин със около 1,5 часа работа на място.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

В момента на газ ми е над 16/100 в този сняг с подгряване и буксуване. Като паленето ми е на бензин и задължително поработва на бензин по 2-3 минути при студено палене - за месец - над 5 литра бензин също.Така че 14/100 бензин ми изглежда възможно в зависимост от режима.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Струва ми се нормално. В софийските задръствания ми гори и на мен около 14 зимата. Лятото не пада под 10, вЕрвай ми - няма какво да те лъжа, полза няма, нали сам си го плащам В задръстванията, вярно е по-различно, скоро имаше тема за разхода на място - около литър на час. Значи при 14 км които минавам за около 55-65 минути, дори само на 850 оборота да съм пак ще изгоря 1л. бензин, което се разнява на 7/100. Е, да речем, че работи на място около 45 минути - значи около 750 грама. Прибавени към нормалното каране за тези 14 км - ето ти висок разход. Всичко останало - 8-9 на 100 за София са лафове за софрата.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ами на мен градско разхода ми варира с 3-3.5 литра в зависимост от това как карам...

Коментар

Колеги на мен Мареата ми е 1.6 16v с газ.инжекцион, но досега дори и в големи задръствания в София повече от 11л/100 не ми е давала.А извънградско при нормално каране/около 110-120/ми дава около7л.
                      Marea 1.6 16v

Коментар

jorkos написа:
                        Колеги на мен Мареата ми е 1.6 16v с газ.инжекцион, но досега дори и в големи задръствания в София повече от 11л/100 не ми е давала.А извънградско при нормално каране/около 110-120/ми дава около7л.
                        извънградско при такова каране пунтото ми дава около 5 ... при ръчкане - 5.8 ...

Коментар

Ре: Разликата в разхода между градско/извънградско е повече

lunafiatik написа:
                          Колеги на какво може да се дължи такава голяма разлика в разхода между градско и извънградско. Значи извънградско съм я засичал много пъти. Ако я карам до 100 км/ч гори под 6. Веднъж даде 5,8 веднъж 6 веднъж 6,2 според зависи как я карам. Съвсем нормален разход. Но виж в града ситуацията хич не е такава. До сега не я бях засичал, но ми направи впечатление, че стрелката пада доста бързо и реших да засека. Напълних резервоара до горе и изминах 150км само градско. Дозаредих пак до горе и разхода който сметнах е 14,2 / 100 бензин. Загрява нормално термостата мисля, че си работи нормално. Вярно карам я на доста къси разстояния обаче не я пъна изобщо. На какво може да се дължи този голям разход. Искам да спомена, че съм сменял свещи и кабели скоро и колата върви много добре... но този разход ПП. Колата е брава 1,4
                          СаBсем нормално е,убедил сам се,Bсички фиатоBе са така които отрече значи...досещаш се.Колега " lunafiatik" колата си е ОK,караи и се небой
                          FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
                          FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
                          LANCIA Ypsilon Elefantino blu
                          http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
                          http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/

Коментар

Working...
                          X