Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля помогнете на един лаик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля помогнете на един лаик

Здравейте,имам Фиат Браво. Поради небрежността ми покрай тези студове водата ми замръзна. Не съм сигурен дали е само в казанчето, защото доливах вода( това ми е стара болка -губя вода, въпреки че ми сменяха гарнитура и т.н, но за това друг път) или е замръзнала и в двигателя.Въпроса ми е какво да правя сега. Ясно ми е ,ч е не не трябва да я паля. Трябва да изчакам положителни температури и да се размрази водата вътре ли?В системата имам около 1л антифриз.Друг въпрос: в началото на снеговалежа докато местих колата на по добро място се наложи с доста газ и полусъединител да я изкарам от мястото и. После се появи една миризма на изгоряло или нещо таковоБлагодаря ако някой каже мнението си!

За изгорялото не се тревожи, запалил си съединителя, но едва ли му е станало нещо... А относно водата, трябвало е по-рано да се сетиш, сега може само да гадаем какво е станало, пожелавам нищо да няма като щети

Коментар

Данолошото е , че не мога да разбера дали е замръзнала само в казанчето.Както писах имам си проблем с загубата на вода в системата. и заради това когато в началото на снега преди няколко дена я преместих от мястото и след като я паркирах за последно долях 1л вода в казанчето и повече не съм я карал. И си мисля че може само в казан1ето да е замръзнала защото не се е смесила.Има ли начин да се разбере дали е само казанчето или е замръзнала изцяло?А относно отдавнашния ми проблем, сподели мнение:Губех вода доста и колата загряваше. Смениха ми гарнитура и ми шлайфаха главата. в началото всичко беше ок, но пак си губя вода, много по-малко, но все пак. постоянно ми са изпотени стъклата и има влага и малко вода на стелките на шоф.място.

Коментар

пропуснах..

пропуснах да спомена защо се получи така в снега си загубих дистанционното за алармата и не мога да изключа имобилайзера, та се наложи да я оставя в студа !!!!Не стига че съм небрежен ами и карък

Коментар

Ами ти сам си си дал отговор! Радиатора на парното! Щом имаш влага вътре, а и вода по стелките! Това е!

Коментар

Колега, ако искаш да размразиш колата се прави така:Палиш и остявяш да работи на място. В това време си набавяш 1-2 кофи топла вода (не много вряла, но доста топла) и започваш да поливаш радиатора - нека колата си работи в това време. Поливаш добре и маркучите свързващи радиатора. Целта не е да се разтопи всичкия лед - това не е възможно, а да се създаде някаква пропускливост през раядиатора и тръбите. Но има реална опастност ако супер яко ти е замръзнало всичко и водната помпа е замръзнала да скъсаш агренажен ремък още при опитите да запалиш колата. Пипни гумените съединения към радиатора преди да палиш колата - ако са твърди като камък - т.е. пълни с лед по добре не се опитвай да палиш. Но ако са са нормални и само се осеща малко лед вутре - няма страшно. При всички положения най добрия вариант е прибирането за една нощ в топъл (поне +5 градуса) гараж.А иначе - смени си радиаторчето на парното и ще ти престане теча, както и потенео на стъклата. И все пак пиши каква е колата...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
            X