Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с "топло" палене, Защо не не завърта старт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с "топло" палене, Защо не не завърта старт

Здравейте,Ние с моята възлюблена съвсем я закъсахме.Моята кола като е студена пали трудно, а пък нейното "Браво" обратното.При мене случая е ясен - старичък дизелак, но не мога да разбера какво се случва при нея.Като е топла колата (карана поне 30 мин) после стартера няма превъртане. Все едно е изтощен акумулатора. Мъчи се да завърти, йок!Като я оставя да поизстине час - два си пали нормално. ( и с бутане естестествено).Няма да ви разправям какъв резил стана оня ден в час пик на жълтите павета, като я изпуснах и после не можа да запали sad.gifТа въпроса ми е, някой знае ли на какво се дължи този проблем и евентуално при кой да отида да ми го реши?
    Fiat Bravo

При загряла кола за трудно или невъзможно палене най-често причината е развален датчик за позицията на коляновия вал. Но може и от синия температурен датчик на термостата да е, той поне е по-евтин.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
      При загряла кола за трудно или невъзможно палене най-често причината е развален датчик за позицията на коляновия вал. Но може и от синия температурен датчик на термостата да е, той поне е по-евтин.
      не е това колега - до колкото разбирам стартера въобще не превърта когато колата е загряла...
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Точно така, изобщо отказва да завърти. Все едно е заклинила.Аз лично си го обяснямвам, че може би е някаква ос или лагер, която се разширява от топлината и заклинва.(Един въпрос извън темата. Това на мотора ти ли си? Ако да, какъв е модела на това ендуро?)
        Fiat Bravo

Коментар

моторетката е Aprilia PEGASO ма не съм аз ..... е скоро, като си зема книйката....
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Втулки!!! Като карах Браво го имаше този проблем една зима. Навън адски студ, колата пали без проблем, и после като загрее - хоп няма никой... Оказаха се втулките на стартера...

Коментар

UneekБлагодаря и на мен ми се струва, че това е най вероятно.Имаш лиидея къде в СФ мога да си реша този проблем?charlieМотор се купува най-изгодно през зиматаИ аз съм се заканил на ендуро, ама още не мога да се спра на модел.
              Fiat Bravo

Коментар

ogo написа:
                UneekБлагодаря и на мен ми се струва, че това е най вероятно.Имаш лиидея къде в СФ мога да си реша този проблем?charlieМотор се купува най-изгодно през зиматаИ аз съм се заканил на ендуро, ама още не мога да се спра на модел.
                Малко извън темата и аз съм за ендуро и съм се спрял на Honda Dominator 650
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Малко челен (черен) опит:Един колега ме посъветва:QUOTE(Lusco @ Jan 8 2008, 10:21 PM) *"Антим I-ви" бл.2 TRANSPO тел.9310630 И вносител и сервиз. Много са добри. Само с тях работя вече 8 год. и грешка не е имало. Ако решиш там да ходиш - в блока са 2 сервиза един до друг. От Симеон към Сливница се пада втория - Питай за Жоро и кажи че Люси ти е казал за тях. Успех!И ето какво се случи:Люси, не те знам как си работил с тези хора, но това са най-големите мошеници, с които съм си имал работа от доста време насам.Първо лошо впечатление ми направи, че нямат дори гараж, където да вкарат колата за диагностиката. После оставяш колата и ти се обаждат по телефона. Ама през това време дали не са ти направили някакъв проблем ... Аз лично не бих се доверил, но ти ми ги препоръча затова оставих колата.Обадиха ми се, че ми бил "заминал ротора", те нямали такъв, пък и щяло да ми излезе по-скъпо да го възстановяват, затова по-добре да ми сложат нов. ОК доверих им се.И какво си мислиш.Като я взех беше студена и запали. Но като се затопли пак се появи проблема.Отивам аз при тях (с написана от тях "гаранция") и питам какво правим сега. И знаеш ли какъв отговор получих:"Ами щом продължава да прави проблема, значи не е било от ротора. Ходи някъде на диагностика."!!!"Добре де, ама нали ви платих да ми оправите колата, закарайте я вие на диагностика или ми поставете стария стартер и ми върнете парите."Познай дали се случи някое от тези неща.Викат ми - ей ти стария стартер и се оправяй.За мен това си е чиста проба МОШЕНИЧЕСТВО nono.gifЩе ме извиняваш Люси, но ще отправя един призив тук както и по всички форуми за автомобили:Не ходете по никакъв повод в сервиз за стартери TRANSPO - София, "Антим I-ви" бл.2. Има голяма вероятност да бъдете измамени!
                  Fiat Bravo

Коментар

Колега,защо не свалиш алтернатора и отидеш с него при някой стругар?Ако трябва,вземи и две втулки,за колко ще ги пипне отвътре и ще ги набие.
                    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Working...
                    X