Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не мога да сипя гориво повече от 10 литра !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мога да сипя гориво повече от 10 литра !!!

Не мога да сипя гориво повече от 10 литра, някой знае ли от какво може да е това? Пунто 75 ’94г. На бензиностанцията пистолета изключва, не е от безпаричие :D И 100 лева да им дам пак няма да сложат повече от 10 литра... А отдушника знаете ли къде се намра?
    FIAT PUNTO 1.2 MPI 75

Ами пълен резервоар или липса на пари за повече от 10 л. . От информацията, която си дал, засега друго не мога да предположа.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

за празенЕдно мнение в повече.модераторски екип на fiat-bg.org
      FIAT PUNTO 1.2 MPI 75

Коментар

значи остава липса на пари...п.п. кво става - изключва пистолета на бензиностанцията ли кво... пиши по-подробно, няма да ти се изтърка клавиатурата...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

абе толкова ли не разбирате става дума за празен резервар искам да го заредя до горе ама не може повече от 10 литра да поеме пистолета изклиучва казаха ми че ми е запушен отдушника някои ако има схема ма резервара да я даде има едно малко маркуче то не е пробвах го
          FIAT PUNTO 1.2 MPI 75

Коментар

гориво

преди колега тук беше писал че също така неможе да сипе повече гориво намерил маркуч вътре по трабата / /ситурно са изкали да краднат и са го оставили на вътре / провери дали-верно няма нещо подобно другото да е запушено маркучлето зе бензиновите пари и да прави нещо като вакумно /малко вероятно /другото което може да направиш (е да отвориш капака на помпата и да провериш вътре какво става може и да не отчита вярно стрелката
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: гориво

стрелката отчита правилно с сигорнос защото го напалних ама за 20мин точно това маркуче за париете ме интересува каде се намира защото като напълни до горе трабата и се чува едно балбукане кадето излиза въздоха
              FIAT PUNTO 1.2 MPI 75

Коментар

В гърловината има 2 клапи- едната е малко под капачката- тя се вижда и се натиска с пистолета за зареждане,но има още една клапа- тя е някъде на входа на самия резервоар- тя държи бензиновите пари за инжекционите с екология, които ги изгарят тези пари и т.н.- там пружинката и е много слаба и би трябвало да се отвори само под теглото на бензина в маркуча, но макар и рядко засяда и вероятно отваря много мъничка цепнатинка, така че бензина не успява да попадне бързо в резервоара и тръбата се напълва с бензин и колонката изключва.Може с някакъв маркуч фи 8 например да се вкара и да се пробва няколко пъти да се натисне, за да се раздвижи.
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

И аз имам същия прблем, и при мен също ми изключва пистолета на бензиностанцията, но едни пичове на шел ме отвориха как става номера, просто като пистолета е наврян до края на гърловината ако долната клапа е неизправна ще изключва. Просто пистолета не се навира до край и се зарежда малко по бавно, и нямам ядове. На тоя скъп бензин както сипвам за 10 лв няма време вече да излючи пистолета :D

Коментар

Колега, и аз съм със същото Пунто и имах същия проблем преди няколко седмици.При мен неможеше да зареди повече от 15л. все изключваше пистолета и оливаше целия калник. Писах в клуба но никой неможа да ми каже точно какъв е проблема. Сега видях че Kimi_Raikonen е дал мисля правилен отговор. Засега аз успях последните два пъти да заредя по около 25-30л. без проблеми, е разбира се казвам на бензинджийте по-бавно да сипват и се получава. Незнам може и нещо тази пружинка която отваря долния клапа да е била нещо заяла или замръзнала и сега да се е раздвижила сама, но е факт че проблема при мен временно го няма. Пиши ако успееш да оправиш твоя клапан.
                    Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Working...
                    X