Не мога да сипя гориво повече от 10 литра, някой знае ли от какво може да е това? Пунто 75 ’94г. На бензиностанцията пистолета изключва, не е от безпаричие :D И 100 лева да им дам пак няма да сложат повече от 10 литра... А отдушника знаете ли къде се намра?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не мога да сипя гориво повече от 10 литра !!!
Collapse
X
-
абе толкова ли не разбирате става дума за празен резервар искам да го заредя до горе ама не може повече от 10 литра да поеме пистолета изклиучва казаха ми че ми е запушен отдушника някои ако има схема ма резервара да я даде има едно малко маркуче то не е пробвах гоFIAT PUNTO 1.2 MPI 75
Коментар
-
гориво
преди колега тук беше писал че също така неможе да сипе повече гориво намерил маркуч вътре по трабата / /ситурно са изкали да краднат и са го оставили на вътре / провери дали-верно няма нещо подобно другото да е запушено маркучлето зе бензиновите пари и да прави нещо като вакумно /малко вероятно /другото което може да направиш (е да отвориш капака на помпата и да провериш вътре какво става може и да не отчита вярно стрелката
Коментар
-
В гърловината има 2 клапи- едната е малко под капачката- тя се вижда и се натиска с пистолета за зареждане,но има още една клапа- тя е някъде на входа на самия резервоар- тя държи бензиновите пари за инжекционите с екология, които ги изгарят тези пари и т.н.- там пружинката и е много слаба и би трябвало да се отвори само под теглото на бензина в маркуча, но макар и рядко засяда и вероятно отваря много мъничка цепнатинка, така че бензина не успява да попадне бързо в резервоара и тръбата се напълва с бензин и колонката изключва.Може с някакъв маркуч фи 8 например да се вкара и да се пробва няколко пъти да се натисне, за да се раздвижи.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
И аз имам същия прблем, и при мен също ми изключва пистолета на бензиностанцията, но едни пичове на шел ме отвориха как става номера, просто като пистолета е наврян до края на гърловината ако долната клапа е неизправна ще изключва. Просто пистолета не се навира до край и се зарежда малко по бавно, и нямам ядове. На тоя скъп бензин както сипвам за 10 лв няма време вече да излючи пистолета :D
Коментар
-
Колега, и аз съм със същото Пунто и имах същия проблем преди няколко седмици.При мен неможеше да зареди повече от 15л. все изключваше пистолета и оливаше целия калник. Писах в клуба но никой неможа да ми каже точно какъв е проблема. Сега видях че Kimi_Raikonen е дал мисля правилен отговор. Засега аз успях последните два пъти да заредя по около 25-30л. без проблеми, е разбира се казвам на бензинджийте по-бавно да сипват и се получава. Незнам може и нещо тази пружинка която отваря долния клапа да е била нещо заяла или замръзнала и сега да се е раздвижила сама, но е факт че проблема при мен временно го няма. Пиши ако успееш да оправиш твоя клапан.Фиат Пунто 1,2 HSD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар