Здравейте колеги!Карам Фиат мареа 1.9 тд, отскоро имам малък проблем със запалжането.Като паля сутрин на студено, леко започва да тресе по време на стартирането, след това запалва и нормализира обортотите.Мисля, че е от свещите, но не съм сигурен, преди пак съм палил в студа, но го нямаше този проблем.Ако има изгоряла свещ трябва ли да ми свети лампичката с реотанчето на таблото?защото моята не свети след подгряване и запалване...Една сутрин на -5 градуса запалих след 5-6 опита греене и жартене иначе съм палил и при -6, но само леко тресеше и запали...Моля за съвет, благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подгревни свещи Дизел
Collapse
X
-
На баща ми Мареа-та е пак 1.9тд пали си от раз и на голямите студове,само 1 каза от 2рия път пали.И той тва се оплаква за 10секунди се затриса и после нормализира оборотите.Ако ти е изгоряла свещ си светва лампата с реотанчето и след като си запалил.Така че мисля че е нормално,да кажат др колеги тресе ли им при палене.Само не знам - 5 и да палиш след 5 опита....не е добре трябва да си пали от раз.Сега като я видях тая тема...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 Се сетих провери си дали те включено подгряването на нафтата - може и заради това не ти пали Или накратко поразгледай раздела за дизелиLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
-
Земи, си ги смени всичките да ти е мирна главата, не на всички модели им мига лампата с реотанчето при избила свещ, може и да работи но да не грее колкото трябва. Една хубава свещ нагрява м/у 800-1000 градуса. ИСКРА- чешки , не отстъпват по качество на наи добрите фирми. Пък и не са скъпи м/у 6-8 лв. за брои , няма да съжелявашFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
nasty написа:На баща ми Мареа-та е пак 1.9тд пали си от раз и на голямите студове,само 1 каза от 2рия път пали.И той тва се оплаква за 10секунди се затриса и после нормализира оборотите.Ако ти е изгоряла свещ си светва лампата с реотанчето и след като си запалил.Така че мисля че е нормално,да кажат др колеги тресе ли им при палене.Само не знам - 5 и да палиш след 5 опита....не е добре трябва да си пали от раз.Сега като я видях тая тема...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 Се сетих провери си дали те включено подгряването на нафтата - може и заради това не ти пали Или накратко поразгледай раздела за дизели
Коментар
-
nasty написа:На баща ми Мареа-та е пак 1.9тд пали си от раз и на голямите студове,само 1 каза от 2рия път пали.И той тва се оплаква за 10секунди се затриса и после нормализира оборотите.Ако ти е изгоряла свещ си светва лампата с реотанчето и след като си запалил.Така че мисля че е нормално,да кажат др колеги тресе ли им при палене.Само не знам - 5 и да палиш след 5 опита....не е добре трябва да си пали от раз.Сега като я видях тая тема...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 Се сетих провери си дали те включено подгряването на нафтата - може и заради това не ти пали Или накратко поразгледай раздела за дизелиFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Зарежи го това подгряване то се включва само при работещ двигател така ,че не е от него.Подгряването ти гарантира движение дори при -30 градуса а може и повече.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Колега, наскоро и аз имах подобен проблем с колата от подписа. Палеше много трудно, но си имала крушка опашка. Оказа се, че две подгряващи свещи са пили вода. След смяна с изправни нямам никакъв проблем. Така че провери си свещите, колкото до това че под -5 не палиш имай предвид, че по-съвременните дизели ги правят така, че до около тази температура въобще не ползват подгряващите свещи. ПЕЖО и ВОЛВО имаха подобни разработки. Па знам ли, може и нашата фирма да е в крак с времето. Помисли си също за качеството на нафтата и свойството й да желира при ниски температури. PS: Ако си намериш свещи на словенската фирма ИСКРА вземай смело. Да не те плаши това че цената им е ниска (9-10 лв/бр). Много са добри. Моите ги взех от магазина на "Автокомерс Плюс" в кв. Хаджи Димитър, но имат магазин и на Симеон. УспехTEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ
Коментар
-
Re: Подгревни свещи Дизел
nikalas32 написа:Благодаря за саветите колеги!Смених ги,цял ден се мьчих... Сложих Бош 26лв.едната с 1 год.гаранция...Свещите бяха здрави,но много нагорели,сега паля нормално.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар