Какви могат да бъдат причините да светне лампата, ако някой знае конкретните датчици, които се тестват и би светнала лампа заради тях нека каже. Конкретно ме вълнува при повреда в инжектор и при проблем с ламбдата дали ще светне лампата. Може би дори изкарани кабели на лабдата, възможно е и направо механично счупена ламбда сонда да имам, дали ще светне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Причини за светване на лампа на инжекцион при Bravo 1.6 16V
Collapse
X
-
Досега 2 пъти ми е светвала лампата на инжекциона: първия път заради температурен датчик, а втория заради ламбда сонда. Ламбда сондата понякога дава фалшива тревога в големите студове, просто двигателят е загрял, ЕКУ-то търси сигнал от ламбда сондата, а тя още не е успяла да достигне необходимата работна температура.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
pakumba написа:забравих да спомена, че на газ няма никви грижи, което изключва проблем в бобината. между другото лампата понякога гасне за 1-2 сек.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
свети и на газ, но на газ върви безпроблемно. на бензин работи на 3 цилиндъра, затова съм се насочил към инжектор, ако лампата го хваща това, а си мисля и за сонда, защото в това време ми се наложи по едни сериозни наклони да минавам без да намалям през 2 бабунки и е възможно я да съм задрал сондата, а парче лед да я е праснало. затова ме интересува дали лампата свети при проблем със сондата и при какъв проблем- напр. ленива сонда ще светне ли или трябва да е прекъсната връзката към нея, както и дали лампата ще засече неработещ по някаква причина инжектор. друго няма какво да е, за да бачка на 3 цил.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар