Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бравата не иска да запали

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Бравата не иска да запали

    имам проблем-бараката неще да пали - притежавам фиат-1.6v.на25.12.2007ходих до враца и обратно-никакьв проблем.паркирах я пред входа и така изкара новата година.на2.1.2008 си казах дай да я припаля-отново никакьв проблем.но на 4.1.2008-нема никой.стартера вьрти като луд но ефект няма.проверих-бензин има,свещите 4итави,кабелите сьщо,бобината и тя здрава.сега се 4удя какво друго може да е.а колата ми трябва който ми помогне БОГ ДА ГО ПОЖИВИ.
    di

    #2
    Така както си го обяснил колега да считам ли ,че на 4 като си пробвал е било голям студ около -15 градуса.Щом стартера е въртял без проблем си мисля ,че може горивото да е имало вода и някъде да е замръзнало.Другия вариант е проблем с токовете.Щом и ток и гориво има трябва да запали.Единствения двигател който при тези условия не иска да запали е на Балкан МК 3-50
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      благодаря за отговора,но колега - бензин до рейката с дюзите бензиновата помпа качва-лично проверих а също така всички свещи бяха овлажнени.с две думи-бензин да те удави,ток да те утепа и пак неще пущтината.мисля че проблема е някъде другаде-къде нямам си никаква идея.
      di

      Коментар


        #4
        точно така не трябва да се озаглавяват темите - никои не разбира от пръв поглед дали може да помогне и в какво е проблема, всяка консултация е заради проблем
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

        Коментар


          #5
          съгласен съм с забележката-промених заглавието
          di

          Коментар


            #6
            При мен имаше такъв момент - уж има бензин а не пали, и се оказаха мокри гуми на лулите над свещите - и тока просто заминава по повърхноста на двигателя и не влиза за да прави искра докато са завити свещите, инъче извадени сигурно дават искра.
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

            Коментар


              #7
              Виж си имобилайзера.
              FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

              Коментар


                #8
                кола не пали

                вярно провери имобилайзера но то пък не пуска бензин значи може да е нещо друго
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                Коментар


                  #9
                  благодря за съветите но когато ми монтираха алармата ми поставиха бутон.ако имам проблем с алармата просто натискам бутона и завъртам контактния ключ-с две думи елиминирам алармата.и това го пробвах-ефекта е нулев.
                  di

                  Коментар


                    #10
                    Колега имах същия проблем като при теб преди 2-3 дни на минус 16.Колата запали,тръгнах и след около 1км. изгасна.Въртях,ама неще да пали.На следващия ден пак пробвах-пак не запали.Свалих акумулатора,заредих го,че вече беше мъртвец и днес следобяда слагам акуту,въртя-няма проблеми всичко е ок.Колата вече бачка.Какво си мисля аз?!Мисля,че нещо компа се е бъгнал от студа.Това е първия сериозен студ на колата в БГ,а може би и в Милано,откъдето е купена.Все пак на минус 16,тая шибана електроника,нещо не се връзва.Та може би и заради това ,че съм махнал акуту от колата за повече от 2 часа и после като съм го сложил,компа да се е рестартирал и всичко е ок.Ами успех.С това мога да ти помогна.

                    Коментар


                      #11
                      Ако се мокрят свещите няма да запали никога. Може дюзата да пуща или да се е бъгнал компа и да пуска много бензин. Аз бях си направил експеримента да откача моторчето за празен ход и палих няколко пъти така. Обаче компа много умен и запомнил че нямам моторче и се научил да пали без него - с повечко бензин. Като го закачих моторчето, обаче този бензин вече идва в повечко и на два пъти се беше задавила и не искаше да пали. След това не съм имал проблем и при -16 градуса онзи ден.
                      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                      FIAT UNO 1.5

                      Коментар


                        #12
                        колги прочетох последните два съвета по моя проблем.но днес 7.01.2008 въпреки че времето беше хубово и топло колата пак не запали.реших да проверя дебита на бензиновата помпа установих,че като дам на контакт бензина който подава помпата е около 20-30гр.всеки път резултата един исъщ.стигам до изводаче първия съвет който ми даде торнадо ще излезе прав.въпросът е как да се справя с проблема-да поясня-откачих маркуча,поставих го в едно шишеиследях работата на помпата-пръсне малко бензин и спре. лампата на таблото за инжекциона изгасва,-все едно всичко е нормално
                        di

                        Коментар


                          #13
                          Помпата е така има реле или нещо подобно работи малко и спира.А на мен оня ден в студа -17 ми се бяха бъгнали чистачките като се затопли и напече слънчо си проработиха.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                          Коментар


                            #14
                            Човек имам същия проблем от 2 дни запалих дадох повече газ и огасна видях от каде е .. от катализатора затиснат е и газове не излизат погледни газовете излизат ли !! мойте не и неще да запали сега и така стои

                            Коментар


                              #15
                              Подобен проблем имаше Типото на сина.Оказа се замръзнала вода в бенз.филтър/преди месец сменях помпа и се уплаших да не е сдала пак багажа/.Махнах стария,продухване с компресора на системата/при откачени маркучи от помпата и инжекцията/,сложих нов филтър и всичко е О.К.
                              PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                              Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

                              Коментар

                              Working...
                              X