имам проблем-бараката неще да пали - притежавам фиат-1.6v.на25.12.2007ходих до враца и обратно-никакьв проблем.паркирах я пред входа и така изкара новата година.на2.1.2008 си казах дай да я припаля-отново никакьв проблем.но на 4.1.2008-нема никой.стартера вьрти като луд но ефект няма.проверих-бензин има,свещите 4итави,кабелите сьщо,бобината и тя здрава.сега се 4удя какво друго може да е.а колата ми трябва който ми помогне БОГ ДА ГО ПОЖИВИ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бравата не иска да запали
Collapse
X
-
Така както си го обяснил колега да считам ли ,че на 4 като си пробвал е било голям студ около -15 градуса.Щом стартера е въртял без проблем си мисля ,че може горивото да е имало вода и някъде да е замръзнало.Другия вариант е проблем с токовете.Щом и ток и гориво има трябва да запали.Единствения двигател който при тези условия не иска да запали е на Балкан МК 3-50Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
sasco
Колега имах същия проблем като при теб преди 2-3 дни на минус 16.Колата запали,тръгнах и след около 1км. изгасна.Въртях,ама неще да пали.На следващия ден пак пробвах-пак не запали.Свалих акумулатора,заредих го,че вече беше мъртвец и днес следобяда слагам акуту,въртя-няма проблеми всичко е ок.Колата вече бачка.Какво си мисля аз?!Мисля,че нещо компа се е бъгнал от студа.Това е първия сериозен студ на колата в БГ,а може би и в Милано,откъдето е купена.Все пак на минус 16,тая шибана електроника,нещо не се връзва.Та може би и заради това ,че съм махнал акуту от колата за повече от 2 часа и после като съм го сложил,компа да се е рестартирал и всичко е ок.Ами успех.С това мога да ти помогна.
Коментар
-
Ако се мокрят свещите няма да запали никога. Може дюзата да пуща или да се е бъгнал компа и да пуска много бензин. Аз бях си направил експеримента да откача моторчето за празен ход и палих няколко пъти така. Обаче компа много умен и запомнил че нямам моторче и се научил да пали без него - с повечко бензин. Като го закачих моторчето, обаче този бензин вече идва в повечко и на два пъти се беше задавила и не искаше да пали. След това не съм имал проблем и при -16 градуса онзи ден.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
колги прочетох последните два съвета по моя проблем.но днес 7.01.2008 въпреки че времето беше хубово и топло колата пак не запали.реших да проверя дебита на бензиновата помпа установих,че като дам на контакт бензина който подава помпата е около 20-30гр.всеки път резултата един исъщ.стигам до изводаче първия съвет който ми даде торнадо ще излезе прав.въпросът е как да се справя с проблема-да поясня-откачих маркуча,поставих го в едно шишеиследях работата на помпата-пръсне малко бензин и спре. лампата на таблото за инжекциона изгасва,-все едно всичко е нормалноdi
Коментар
-
Подобен проблем имаше Типото на сина.Оказа се замръзнала вода в бенз.филтър/преди месец сменях помпа и се уплаших да не е сдала пак багажа/.Махнах стария,продухване с компресора на системата/при откачени маркучи от помпата и инжекцията/,сложих нов филтър и всичко е О.К.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар