Здравейте! До сега съм сменил три фиата и съм доволен от всичките:уно, темпра и сега мареа.Мареата имам едва от седмица и имам няколко въпроса свързани с модела.Колата е 1.6, 16v, elx, weekend Интересува ме какво точно означават буквите elx ? За какво се използва червения ключ, трябва ли да паля с него, може ли да ползвам сините?Какви точно са плюсовете и минусите на модела?Предварително ви благодаря за отговорите.Мога да дам съвети за уно и темпра, ако някой има нуждаПоместено в неподходящ раздел.Модерирано.Модераторски екип fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно Мареа
Collapse
X
-
Червения ключ е мастър (главен такъв) добре, че имаш - пазиш го нейде на сигурно място. Той служи за обучаване на нови ключове към имобилайзера и при изработката на копия. В общия случай се ползва само при аварии.SX/EL/ELX/HLX - това са обозначения на оборудването, но чиста дефиниция нямам, знам само, че HLX е най-високото (поне аз така знам), то е с 4 ел. стъкла, подгрев на огледалата, евентуално подгрев на дупето. Дребни други разлики в сравнение с ELX. SX е най-базовото. Мареата се води малка семейна кола. А за да се различават Седан от Комби - е сложено Уикенд-а накрая. Малко като за хамериканци.Иначе кола, като колаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Относно питането............
Базовия модел на Фиат е с означение S.Най-високия клас обурудване е с означение HSD/High safety driving/.Изключително скъп модел и затова не влиза у нас.Виждал съм до сега 2-3 броя в София.Има задължително климатик,АБС,два ербека,задни дискови спирачки,подгряване седалки,велур вътрешност,вратите отвътре са подсилени със допълнителни елементи ,всичко свързано с елинсталация и елементи по нея контролери и др.са Bosch-Germani ,има фабрична аларма с централно заключване от дистанция и някои други подробности.Аз лично имам удоволствието да карам такова Типо 1,6 HSD-95 год.Колата е влезла в БГ не чрез автоджамбазите.Разликата с моделите Типо които познавате е горе-долу каквато е разликата между обикновен стол и електрически стол.
Коментар
-
Re: Относно питането............
Stefan Hadjov написа:Базовия модел на Фиат е с означение S.Най-високия клас обурудване е с означение HSD/High safety driving/.Изключително скъп модел и затова не влиза у нас...Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар