Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане относно Мареа

Здравейте! До сега съм сменил три фиата и съм доволен от всичките:уно, темпра и сега мареа.Мареата имам едва от седмица и имам няколко въпроса свързани с модела.Колата е 1.6, 16v, elx, weekend Интересува ме какво точно означават буквите elx ? За какво се използва червения ключ, трябва ли да паля с него, може ли да ползвам сините?Какви точно са плюсовете и минусите на модела?Предварително ви благодаря за отговорите.Мога да дам съвети за уно и темпра, ако някой има нуждаПоместено в неподходящ раздел.Модерирано.Модераторски екип fiat-bg.org

Червения ключ е мастър (главен такъв) добре, че имаш - пазиш го нейде на сигурно място. Той служи за обучаване на нови ключове към имобилайзера и при изработката на копия. В общия случай се ползва само при аварии.SX/EL/ELX/HLX - това са обозначения на оборудването, но чиста дефиниция нямам, знам само, че HLX е най-високото (поне аз така знам), то е с 4 ел. стъкла, подгрев на огледалата, евентуално подгрев на дупето. Дребни други разлики в сравнение с ELX. SX е най-базовото. Мареата се води малка семейна кола. А за да се различават Седан от Комби - е сложено Уикенд-а накрая. Малко като за хамериканци.Иначе кола, като кола
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мерси за изчерпателния отговор. От това което си написал разбирам че е препоръчително да карам със син ключ, а червения да скътам. Мерси още веднъж и много безавариини километри на всички фенове на фиат

Коментар

Честито! Много приятни и безаварийни килиметри, както пише колегата !Иначе как я чувстваш колата с този двигател ?Р
        Тойота Приус

Коментар

не сам карал много около 250-300км има много добра хидравлика, екстрите нямат нужда от коментар,а относно двигателя добре ’влачи’ нищо че е 1.6.преди мареата карах темпра 1.4 sw ,най-малкия мотор но и тя летеше на фурия.с две думи много сам доволен!

Коментар

Относно питането............

Базовия модел на Фиат е с означение S.Най-високия клас обурудване е с означение HSD/High safety driving/.Изключително скъп модел и затова не влиза у нас.Виждал съм до сега 2-3 броя в София.Има задължително климатик,АБС,два ербека,задни дискови спирачки,подгряване седалки,велур вътрешност,вратите отвътре са подсилени със допълнителни елементи ,всичко свързано с елинсталация и елементи по нея контролери и др.са Bosch-Germani ,има фабрична аларма с централно заключване от дистанция и някои други подробности.Аз лично имам удоволствието да карам такова Типо 1,6 HSD-95 год.Колата е влезла в БГ не чрез автоджамбазите.Разликата с моделите Типо които познавате е горе-долу каквато е разликата между обикновен стол и електрически стол.

Коментар

Мареа HSD ? HLX не е ли най-високото обурудване ? HSD Съм виждал на пунто - има по висока степен на сигурност освен др екстри....
              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

За HSD........

Всички модели на Фиат имат изпълнение HSD,но са много рядко срещат.

Коментар

Re: Относно питането............

Stefan Hadjov написа:
                  Базовия модел на Фиат е с означение S.Най-високия клас обурудване е с означение HSD/High safety driving/.Изключително скъп модел и затова не влиза у нас...
                  На моята Темпра на лайсната на левия калник пише HSD.Досега мислех, че е слагана лайсна от някоя дизелова. :D Двигателя е 1.6 MPI. 90к.
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                  X