Днеска се поразходих из града с фиатката и реших нещо да отворя капака и гледам, че под капака над компресора на климатика, по щеката за масло, по стените около ремъците, абе навсякъде в лявата част на двигателя и то не толкова на него колкото по стените около ремъците като погледеш има нахвърляно масло или антифриз. Позачистих го, паля и нищо? Не хвърля от никъде. Гледам щеката леко вдигната беше, по нея имаше малко боза, изчистих я, пъхам пак и нищо? Вадя си нормално масло. Антифриза гледам, същия си е, не виждам масло да плував него. Някакви мнения да имате? Моето най-не депресиращо мнение е, сняг по ремъците и двигателя+малко масло или антифриз, да са се смесили със снега който се е разтопил и от тук да е дошла голямата бъркотия под капака. Върящи се ремъци, топящ се сняг и малко масълце или антифриз. Др. мнения? Двигателя е след основен, като се разтопи снега трябва да го нося да го затягат. Минал съм 1000 км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло на всякъде, но не хвърля от никъде :?
Collapse
X
-
dessoboy написа:всъщност може да е защото не сложихме един троен маркуч за отработените газове, защото беше мн. скъп и ако нещо там ако е замръзнало или е влязал сняг или скреш да е пуфнало и да излязло от щеката. нзFIAT DUCATO 2.3 JTD 03'
Коментар
-
johnfound, прав си. явно е имало лед по извода за отработените газове от цилиндрите. и като е било запушено не е продухало от семеринзите, а направо от щеката. дано не ми се случва пак. като нямам пари сега, няма да връщам отработените газове в картера, да си хвърчат там и да пази господ да не ми се запушва пак дупката за отработените газове и да не се мазни ангренажния
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар