Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за отчитане на температурата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Питане за отчитане на температурата?

    Здравейте,колеги!Изправен съм пред следният проблем:Имам чувството,че термостата ми отваря по-рано и т.к.не съм сигурен дали проблема не е в датчика,който показва температурата на таблото искам да помоля колегите с табло и двигател 1,6 да споделят къде стои тяхната стрелка на извънградско.При мен на позиция едно ми отваря термостата и стрелката не мърда от там,освен когато не съм в задръстване или при сериозно нагорнище.При позиция 2 се включва перката на вентилатора.При каква позиция на стрелката ви отваря на вас датчика,при колко градуса е нормалната работна темппература на двигателя,респективно отваряне-затваряне на датчика,както и как влияе по-ниската работна температура върху ЕКУ-то и работата на двигателя?
    Прикачени файлове
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

    #2
    и на моята кола се движи точно там стрелката. до сега не съм имал проблеми
    BRAVA 1.6

    Коментар


      #3
      Аз съм с Брава 1.6 16v и при мен положението е същото и според мен е нормално. Термостата ми е изправен - смених го преди 2 месеца и го проверявам от време на време как и кога отваря и си е ок. Така че мисля че е мормално. А и показанието в позиция 1 е около 84-85 градуса а в позиция 2 - 92(точно когато трябва да включи първа степен)А също така този уред на таблото е малко относителен така че няма място за безпокойство според мен.
      FIAT Brava 1.6 16v '97

      Коментар


        #4
        При мен термостата отваря милиметър под оптималната температура, т.е. някъде към 88С. След като термостата отвори стрелката веднага пада до позиция 1 както е на снимката и пак се качва до оптималната.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

        Коментар

        Working...
        X