Проверявам всеки път по колата, сухо е, не ми е мазен предния прозорец, нямам мокро около стелките и под тях, гледах я на канал радиатора и маркучите никъде не виждам да има течове.дайте съвет?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем губя антифриз
Collapse
X
-
Ами днес докато си сменях водната помпа се обажда брат ми и....губел антифриз, маркучите меки, няма мехурчета в казанчето, маслото чисто ама му остана аспуха и на загрят мотор хвърля течност и пуши бяло!Тук вече си казах лошо, той също.Преди малко се обади с диганозата и отстранен проблем...гарнитура на главатаа колата е Дедра 2.0!Дано не е това при теб колега!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
различно. по принцип като гледам един път ми се струва, че губи доста друг път не нез нам, последниая път се прибирах за 120 км. неможах да видя разлика, иначе като карах в града не знам колко точно ама нивото беше спаднало с 1 сантиметър за 30 км. оффффф честно да ти кажа омръзна ми от тоя фиат. или не съм случил на кола или фиат не струват.FIAT PUNTO 1,7TD ELX
Коментар
-
Здравей те колега, аз имах подобен проблем. За всеки случей провери има едно малко подобие на казанче точно под радиатора на парното лесно се стига до него(незнем ти с какъв фиат си,говоря за Браво). А за белия дим (гори вода)колегата е прав , но в това време трудно ще познаеш, има конденз яката.Fiat Brava 1.9 TD
Коментар
-
Ами виж сега, незнам колко я пълниш, ама 1 см може да си го хвърля през капачката ако много си налял, а на тебе да ти се струва че губиш вода.Губене на течност е - като долееш и караш някоко часа -после да хване половин литър или повече.На мен и Пунтото и Бравата ми стоят под минимума нарисуван на казанчето. Като ги долея на макс - след първото загряване - пак пада до където е било. Така че помосли добре дали наистина ти губи или си въобразяваш.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
да наистина губи. случвало ми се е като отворя казанчето и вътре няма изобщо вода. днес я запалих и завъртях малко. не карах много към 5-6 км. температурата ми стои много ниско, почти не загрява(откакто е карам никога не съм видиял стрелката да е на средата това от една страна е добре, а от друга май не. как трябва да е?), но парното духаше топло махнах капачката на казанчето изфорсирах я няколко пъти, но нямаше никакви балончета от вътре да излизат.колата ми е пунто 1.7 ТД 96 г.FIAT PUNTO 1,7TD ELX
Коментар
-
За съжаление маи и аз имам същия проблем Пунто 1.7ТД 1996г.Вчера сипах 1 прахче за запушване на дупчици и силно се надявам да се оправят нещата защото иначе си е м...та.Колега кажи до каде стигна че ми се е свива сарцето (като си помисля варянта за смяна на гарнитура на главата) и как разбра какъв е проблема (евентуално за какви пари иде реч)ако знаеш деFiat Punto ELX 1.7TD 1996g.
Коментар
-
При мен нивото беше относително постоянно, и някъде около есента, малко преди да падне снега, нивото падна и в казанчето почти нямаше, но така и си остана, повече не намаля. карах така близо 2 месеца, и миналата седмица долях антифриз, и вече 100 километра да съм минал, като на моменти сериозно я "опъвам" , но нивото си седи непоклатимо където беше когато доля, освен когато е загряла де, тогава вдига над максимума, но излишното ще излезе през капачката, се надявам. Но когато е напълно изстинала, нивото си цепи средата м/у максимално и минимално. Отдавам този спад на нивото, на евентуално някакъв въздух който е бил някъде из системата и в един момент се е избутал до казанчето, комбинирано с падането на температурите, водещо до свиване на агента, един вид сама се обезвъздушила. Може и да ти говора врели-некипели , ама така си го обяснявам за себе си.
Коментар
-
Колега - може да ти тече от радиаторчето на парното и да не мокри стелките. При мен беше така ама губеше по малко. Освен това си виж капачката на резервоарчето с антифриза - може да се е прецакала, да не затваря като хората и да си изпарява от там.Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
Re: Проблем губя антифриз
ripper_pz написа:...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Според мен си въобразяваш.Вземи първо си обезвъздуши системата/като предварително провериш да има антифриз в казанчето/.След като свършиш това остави колата да изстине.Провери нивото и ако трябва долей.Покарай така стотина километра и пак провери нивото/на студен двигател/.Ако има теч някъде нивото ще падне осезаемо и тогава вече го търси.Това е моя съвет-успех!PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар