Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем губя антифриз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем губя антифриз

Проверявам всеки път по колата, сухо е, не ми е мазен предния прозорец, нямам мокро около стелките и под тях, гледах я на канал радиатора и маркучите никъде не виждам да има течове.дайте съвет?
    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Колко антифриз губи? Огледай около водната помпа, за балончета в разширителното казанче на антифриза като подаваш повечко газ, пипни и маркучите дали стават твърди.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

маркучите не са твърди, гледах и около помпата няма течове, а за казанчето трябва да проверя, иначе дай некакви идеи какво може да е.
      FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Ами днес докато си сменях водната помпа се обажда брат ми и....губел антифриз, маркучите меки, няма мехурчета в казанчето, маслото чисто ама му остана аспуха и на загрят мотор хвърля течност и пуши бяло!Тук вече си казах лошо, той също.Преди малко се обади с диганозата и отстранен проблем...гарнитура на главатаа колата е Дедра 2.0!Дано не е това при теб колега!
        now. BMW E39 523i '98 170hp
        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

ох аман от тоя фиат все нещо изниква от как съм го взел. да беше само това айде ама.....ше го продам накрая(туп фиат да го еб..).мерси много все пак за опътването
          FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Това което написах при теб може да не се е случило, не се спичай!Обръщал ли си внимание дали пуши бял пушек от аспуха?Колега кажи какво количество доливаш и на колко време?
            now. BMW E39 523i '98 170hp
            ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
            ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

различно. по принцип като гледам един път ми се струва, че губи доста друг път не нез нам, последниая път се прибирах за 120 км. неможах да видя разлика, иначе като карах в града не знам колко точно ама нивото беше спаднало с 1 сантиметър за 30 км. оффффф честно да ти кажа омръзна ми от тоя фиат. или не съм случил на кола или фиат не струват.
              FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Здравей те колега, аз имах подобен проблем. За всеки случей провери има едно малко подобие на казанче точно под радиатора на парното лесно се стига до него(незнем ти с какъв фиат си,говоря за Браво). А за белия дим (гори вода)колегата е прав , но в това време трудно ще познаеш, има конденз яката.
                Fiat Brava 1.9 TD

Коментар

Ами виж сега, незнам колко я пълниш, ама 1 см може да си го хвърля през капачката ако много си налял, а на тебе да ти се струва че губиш вода.Губене на течност е - като долееш и караш някоко часа -после да хване половин литър или повече.На мен и Пунтото и Бравата ми стоят под минимума нарисуван на казанчето. Като ги долея на макс - след първото загряване - пак пада до където е било. Така че помосли добре дали наистина ти губи или си въобразяваш.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

да наистина губи. случвало ми се е като отворя казанчето и вътре няма изобщо вода. днес я запалих и завъртях малко. не карах много към 5-6 км. температурата ми стои много ниско, почти не загрява(откакто е карам никога не съм видиял стрелката да е на средата това от една страна е добре, а от друга май не. как трябва да е?), но парното духаше топло махнах капачката на казанчето изфорсирах я няколко пъти, но нямаше никакви балончета от вътре да излизат.колата ми е пунто 1.7 ТД 96 г.
                    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

За съжаление маи и аз имам същия проблем Пунто 1.7ТД 1996г.Вчера сипах 1 прахче за запушване на дупчици и силно се надявам да се оправят нещата защото иначе си е м...та.Колега кажи до каде стигна че ми се е свива сарцето (като си помисля варянта за смяна на гарнитура на главата) и как разбра какъв е проблема (евентуално за какви пари иде реч)ако знаеш де
                      Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

Коментар

При мен нивото беше относително постоянно, и някъде около есента, малко преди да падне снега, нивото падна и в казанчето почти нямаше, но така и си остана, повече не намаля. карах така близо 2 месеца, и миналата седмица долях антифриз, и вече 100 километра да съм минал, като на моменти сериозно я "опъвам" , но нивото си седи непоклатимо където беше когато доля, освен когато е загряла де, тогава вдига над максимума, но излишното ще излезе през капачката, се надявам. Но когато е напълно изстинала, нивото си цепи средата м/у максимално и минимално. Отдавам този спад на нивото, на евентуално някакъв въздух който е бил някъде из системата и в един момент се е избутал до казанчето, комбинирано с падането на температурите, водещо до свиване на агента, един вид сама се обезвъздушила. Може и да ти говора врели-некипели , ама така си го обяснявам за себе си.

Коментар

Колега - може да ти тече от радиаторчето на парното и да не мокри стелките. При мен беше така ама губеше по малко. Освен това си виж капачката на резервоарчето с антифриза - може да се е прецакала, да не затваря като хората и да си изпарява от там.
                          Fiat Brava 1.6
                          Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                          Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Re: Проблем губя антифриз

ripper_pz написа:
                            ...
                            На мен ми се струва, че някъде имаш теч на охладителната течност, където тя веднага се изпарява от темперетурата на ДВГ.Така и не разбрах, обаче, колко течност губи на опр.километри или дни...?! Ако не караш колата няколко дни намалява ли течността или я губи само в движение?!
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp
                            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Според мен си въобразяваш.Вземи първо си обезвъздуши системата/като предварително провериш да има антифриз в казанчето/.След като свършиш това остави колата да изстине.Провери нивото и ако трябва долей.Покарай така стотина километра и пак провери нивото/на студен двигател/.Ако има теч някъде нивото ще падне осезаемо и тогава вече го търси.Това е моя съвет-успех!
                              PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                              Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Working...
                              X