Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със затваряне на врата - Пунто 1.1 94 г. - оправен!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със затваряне на врата - Пунто 1.1 94 г. - оправен!

Здравейте! За много години на всички!Днес сутринта трудно си отворих шофьорската врата и то след влизане от задната. Проблемът е, че след това не може да се затвори - чопчето се движи като го бутам с ръка, но при опит да се затвори вратата не става. Ръчката, с която се отваря вратата се движи на свободен ход.Възможно ли е нещо да се е скъсало, ако е било замръзнало и аз съм го напънал? Или просто трябва да се стопли добре?Ще бъда благодарен за Вашите мнения!
    Punto 1.9 JTD 2003
    Ex Punto 1.1 1994

Re: Проблем със затваряне на врата - Пунто 1.1 94 г.

Romeokton написа:
    Здравейте! За много години на всички!Днес сутринта трудно си отворих шофьорската врата и то след влизане от задната. Проблемът е, че след това не може да се затвори - чопчето се движи като го бутам с ръка, но при опит да се затвори вратата не става. Ръчката, с която се отваря вратата се движи на свободен ход.Възможно ли е нещо да се е скъсало, ако е било замръзнало и аз съм го напънал? Или просто трябва да се стопли добре?Ще бъда благодарен за Вашите мнения!
    Сигурно е замръзнала, и на мен ми се случи тези дни, а решението е да пуснеш парното на макс. и да духа вътре в купето, докато се стопли и след 5-10 минути няма проблем вече
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Re: Проблем със затваряне на врата - Пунто 1.1 94 г.

Romeokton написа:
      няма страшно - от студа е! и на мен така днес и карах 15 мин като си придържах вратата с едната ръка, а с другата волана.... абе голям купон ти казвам. и накрая като се прежалих и направих няколко сви*ки на клчалката и се оправи
      FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

И на мене ми се случи. От студа е .. изчакай да се стопли колата
        Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
        MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
        Engine Stamp: 176B9.000
        Version Code: 176BV
        Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Привет отново!Проблемът е оправен - оставих колата да работи около 10 минути, а освен това излях гореща вода върху вратата. Не знам кое е помогнало повече....
          Punto 1.9 JTD 2003
          Ex Punto 1.1 1994

Коментар

врата

в такива случай по добре би било да е оставиш водата може само да навреди като сега се по загрее остави е да е пече слънцето
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами аз по принцип сутрин ползвам вода, за да си отварям вратата, иначе вратите са така залепнали, че няма отваряне... Естествено не слагам вряла вода, за да спукам прозорците евентуално.
              Punto 1.9 JTD 2003
              Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Romeokton написа:
                Ами аз по принцип сутрин ползвам вода, за да си отварям вратата, иначе вратите са така залепнали, че няма отваряне... Естествено не слагам вряла вода, за да спукам прозорците евентуално.
                Голяма грешка правиш с тая вода.Напролет,а най-добре сега в някой топъл гараж разкости вратите,изсуши ги добре със сешоар и намажи механизмите обилно с технически вазелин,а уплътненията-с течен парафин.Абе,прочети темата на Tornado за зимната подготовка.
                Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

О,и аз тая сутрин си творих вратите от багажника :D ,същия проблем имах и аз с чопчетата ама се оправи всичко след като загря колата.

Коментар

Забравих да кажа,че си размразих ключалките с един спрей "WD-40" се казва,върши ми доста добра работа.

Коментар

WD-40 -то помага за доста неща - с негова помощ вече ми се затварят безпроблемно задните врати и през зимата.
                      Punto 1.1 SX 95г

Коментар

Но аз не отключвам колата с ключ? Този спрей не се ли пръска в самите ключалки? Или дори и с аларма да отключвам пак помага?
                        Punto 1.9 JTD 2003
                        Ex Punto 1.1 1994

Коментар

Нямах впредвид ключалките а механизмите на задните ми врати - като стане студено стават доста неподвижни и отварянето/затварянето е невъзможно. Иначе и аз не отварям с ключ - само багажника понякога...
                          Punto 1.1 SX 95г

Коментар

Да,спрея е за в ключалките,аз понеже отключвам с ключ и го писах някой ако му трябва спрей.

Коментар

Спрея е и за механизмите с една дума е мултифункционален ползва се навсякаде това ВД не се съмнявам, че дори можеда се ползва като парафин да не замръзне уплатнението
                              Fiat punto 1,1
                              Fiat bravo 1,6 16v
                              Fiat bravo 2,0 20v
                              Honda civic 1,5
                              BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Working...
                              X