Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети дюзата на таблото и колата се спъна

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Свети дюзата на таблото и колата се спъна

    Колеги,вчера като се прибирах към София малко преди магистралата започна да ми свети индикатора за дюзата и то както съм на газ по принцип откак имам емулатор никога не е светвал затова за момент си помислих че може от снега да са се понамокрили кабелите и емулатора да не дава контакт, но после забелязах че не свети постоянно, а ту светва ту угасва. След известно време колата яко се спъна и не иска да върви, а на празен ход пада до 600-700 оборота аха да угасне и накъсва яко. Обръщам на бензин - никакво подобрение и дюзичката пак присветва. По едно време отзад от ауспуха замириса на няква гадост - нещо подобно на миризмата след като гръмне пиратка Какво може да се е скапало което хем да спъва колата, хем да показва на таблото лапмичката с дюзата ?

    #2
    Ако е замирисало на сяра това е от катализатора при положение , че още е на колатаТой като се скапе спъва вървежа на колата!
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

    Коментар


      #3
      По скоро е някакъв друг проблема - едва ли така отведнъж ще се запуши катализатора.Колега - бягай на диагностика за да видят каква грешка ти дава - иначе само можем да гадаем.После пиши да знаем какво е станало.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

      Коментар


        #4
        Имайки предвид лошата пътна обстановка в София и заетостта на повечето кадърни сервизи мисля да я оставя малко така без да я пипам за няколко дни. Надявах се по скоро някой ако има книжка или нещо което обяснява светенето на точно този идникатор какви проблеми означава че е регистрирал. Лошото е че при мене диагностиката ще покаже твърде много неща заради газовата и пак ще трябва да се гадае малко или много. Като имам повече информация ще пиша а дотогава ако някой има сервизно ръководство моля да сподели възможните причини за светенето на този индикатор.Благодаря

        Коментар


          #5
          в Fiat_service_manual - ако погледнеш ще видиш че МОЖЕ МНОГО неща да са когато светне тази дюза на таблото.Виж някой колега с ВИЗА да ти прочете грешката и тогава питай .

          Коментар


            #6
            НЕ СЕ КАХАРИ ЗА ГРЕШКИТЕ ОТ ГАЗТА.1 ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТРИЯТ СТАРИТЕ НАТРУПАНИ .ПОСЛЕ ЗАПАЛВАШ И ТРЯБВА САМО ЛАМБДАТА ДА СЕ ПОКАЗВА КАТО ГРЕШКА И ТО ЗАВИСИ ОТ УРЕДБАТА СПОРЕД МЕН ТИ СЕ Е СЦЕПИЛ КАТАЛИЗАТОРА И КАТО СЕ РАЗМЕСТЯТ ПЛОЧИТЕ ГО ИМА ТОЯ ЕФЕКТ АМА ТВА СИ Е ГАДАЕНЕ БЕЗ ДА СЪМ ВИДЯЛ И ПОГЛЕДНАЛ КОЛАТАКолега, за трети път днес ти правя забележка за нарушаване на правилата (писане с големи букви, липса на всякакви препинателни знаци и трудно доловим смисъл на речта)Мидерирано от модераторски екип fiat-bg.org
            FIAT BARCHETA 1.8 16V 2003G.CHRYSLER 300C 2008G.

            Коментар

            Working...
            X